Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová motorola edge+ používa najvýkonnejší procesor na svete1 Qualcomm Snapdragon 865.

Výkon sa nám v súčasnosti najčastejšie spája s pojmom rýchlosť. Od svojho smartfónu očakávame rýchlosť v každej situácii, počas videokonferencií, chatovania, nahrávania videí, fotenia či hrania hier. Dokážeme vďaka nemu pracovať, tvoriť obsah a zabávať sa prakticky odkiaľkoľvek.

Smartfón, ktorý zvládne všetko naraz a s ľahkosťou, musí preto disponovať výnimočným výkonom, o ktorý sa stará tá najdôležitejšia časť – procesor. Takýmto špičkovým a najvýkonnejším procesorom na sveteQualcomm Snapdragon 865 je vybavená nová motorola edge+.

Najvýkonnejší procesor

Motorola edge+ má integrovaný 8-jadrový, 64-bitový procesor, vyrábaný pokročilou nanotechnológiou s najvyšším možným výkonom použitým v zariadeniach s operačným systémom Android. Vďaka tejto technológii sa podarilo zvýšiť výkon procesora o 25 % (grafický výkon o 20 %) a súčasne znížiť spotrebu batérie o 25 % (grafická časť procesora o 35 %), a to v porovnaní s predchádzajúcou generáciou Snapdragon 855.

Vďaka zvýšenému výkonu procesora a zníženej spotrebe batérie si môžete hranie hier, tvorbu videí a zachytávanie fotografií užívať dlhšie bez potreby nabíjania.

Rýchlosť a plynulosť

Jadrá procesora sú rozdelené do troch kategórií, kde primárne jadro procesora ARM-Cortex A77 s frekvenciou 2,84 Ghz spolu s ďalšími tromi výkonnými jadrami ARM-Cortex A77 taktovanými na 2,42 Ghz zabezpečuje najvyšší výkon v aplikáciách využívajúcich jedno jadro procesora (single core performance), ako aj v aplikáciách využívajúcich viac procesorových jadier súčasne (multi-core performance).

Počet jadier ovplyvňuje schopnosť smartfónu vykonávať potrebné funkcie, ako aj rýchlosť odozvy a prepínania medzi aplikáciami. Zabudnite na neželané sekanie, zamŕzanie a pomalé reakcie. Nová motorola edge+ s najvýkonnejším procesorom1 je jednoducho majstrom na rýchly multitasking.

Zvyšná štvorica procesorových jadier so zníženou spotrebou energie ARM-Cortex A55 je taktovaná na 1,8 Ghz, vďaka čomu zabezpečuje dostatočný výkon a vysokú výdrž batérie počas bežného používania telefónu, kedy aplikácie nevyžadujú maximálny výpočtový a grafický výkon.

Úžasné fotografie a videá

Nový procesor tiež prináša vysoký výkon umelej inteligencie, čo znamená, že telefón dokáže lepšie pracovať s fotoaparátom a ďalšími aplikáciami používajúcimi umelú inteligenciu. Prispieva tak k efektívnejšiemu výberu a využívaniu foto režimov, ich automatickom aplikovaní, stabilizácii kamery, ako aj pri tvorbe plynulých a profesionálnych videí.

Výkon procesora umožňuje nahrávať videá vo vysokom rozlíšení 6K a v reálnom čase, ako aj použitie najpokročilejšej technológie stabilizácie videa kombináciou optickej a elektronickej stabilizácie s využitím umelej inteligencie.

Najlepší a najvýkonnejší procesor je prepojený s  operačnou pamäťou LPDDR5, ktorá má kapacitu 12 GB a prispieva svojím výkonom a nižšou spotrebou energie k ešte kvalitnejšiemu výkonu motorola edge+. Úložisko zariadenia má kapacitu typu UFS 3.0 s funkciou Turbo Write až 256 GB a ponúka dvojnásobnú rýchlosť zápisu dát v porovnaní s inými zariadeniami používajúcimi pamäť typu UFS 3.0 pre ukladanie dát.

Extrémna rýchlosť, špičkový výkon a talent na multitasking – to všetko zvládne motorola edge+ s ľahkosťou a eleganciou, a to vďaka najvýkonnejšiemu procesoru Qualcomm Snapdragon 865 a výnimočným vlastnostiam zariadení Motorola.

1Založené na internom testovaní pomocou skóre AnTuTu CPU a GPU v januári 2020.

Značky: