Takto si značka predstavuje vlajkovú loď. A vyzerá sakramentsky dobre.

Vlastne v segmente prémiových modelov sú dve novinky. Motorola edge a motorola edge+. Zamerané majú byť na nový používateľský zážitok a vďaka zakrivenému displeju a novému rozhraniu My UX pre Android 10 aj na ovládanie hier.

Výrobca ho nazýva edge gaming a v časti záhybu budú môcť vývojári pridať ďalšie prvky. Získate tak ďalšie miesto na displeji a pritom nebudete ochudobnení o hlavnú zobrazovaciu plochu.

Pomer strán 21:9 umožní lepšie držanie smartfónu v ruke a poskytne zväčšenú plochu nielen na multimédiá ale aj na surfovanie po webe alebo čítanie textových informácií.

Motorola si drží svoju líniu vlastností a predstavu o tom, ako má vlajková loď vyzerať, nechýba teda ani audio konektor. Mnohí sa ho „v duchu“ inovácie zriekli a mnohým zároveň chýba. Chválime aj prítomnosť stereo reproduktorov.

Výrobca o tomto smartfóne hovorí, že je to najrýchlejší 5G telefón na svete. Vykonal vlastné merania. My sa k vlastným meraniam tak skoro nedostaneme.

Veľké telo využil na to, aby do neho umiestnil obrovskú 5000 mAh batériu a zachoval si svoju ďalšiu tradičnú vlastnosť – 2-dňovú výdrž na jedno nabitie.

motorola edge+ bude mať 6,7” displej s 90 Hz a HDR10+. Vo výbave bude možnosť robenia 108 Mpx fotografií, teleobjektív, ultraširoký a makro objektív. Keďže ide o vlajkovú loď, je tu najnovší procesor Snapdragon 865, 12 GB RAM a 256 GB úložisko.

motorola edge bude mať displej rovnakej veľkosti. Zmena je v podpore HDR10, teda bez verzie s prívlastkom „plus“. Fotoaparát je s rozlíšením 64 Mpx a rovnakej zostave štyroch objektívov. Vo výbave je lacnejší procesor Snapdragon 765 a 6 GB RAM a 128 GB úložisko.

Dostupnosť a cena

motorola edge+ bude na Slovensku k dispozícii začiatkom mája. Odporúčaná cena je 1199 EUR. motorola edge bude na Slovensku k dispozícii začiatkom júna. Odporúčaná cena je 599 EUR.

Zdroj: motorola

Prečítajte si aj:

Recenzia motorola moto g8 plus: Technologický nabitý smartfón strednej triedy

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.