Tu sú najdôležitejšie vlastnosti, ktoré si s týmto smartfónom kupujete.

Motorola moto g9 plus je široko zameraný smartfón, ktorý poskytuje všetko potrebné za skutočne dobrú cenu. Jedným z praktických parametrov je extra veľká batéria. Poznáte to na výdrži smartfónu. Pri bežnom používaní vydrží na jedno nabitie až dva dni.

Batéria s dlhou výdržou

V smartfóne je 5000 mAh batéria a systém ako taký je stabilný, čím nevyžaduje zvýšenú spotrebu energie. Znamená to, že sa môžete spoľahnúť na udržaní rozumnej spotreby, ak telefón nepoužívate. Žiadne prekvapenie v podobe rapídneho poklesu batérie, či už cez noc alebo cez deň vás neprekvapí. Nielen že jej kapacita je skutočne štedrá, no poskytne stabilnú výdrž, ktorú viete predpovedať.

Podstatným faktom je tiež rýchle nabíjanie s výkonom 30 W. To už je poznať. Nie je to ani 15, ani 18, dokonca ani 25 W ako majú vlajkové lode. Tu za cenu menej ako 300 EUR získavate 30 W nabíjanie, čo je skutočne skvelé. Pravdepodobne len málokedy sa stane, aby ste si telefón úplne vybili.

Batéria je jedna vec, no bolo by to málo, aby smartfón skutočne zaujal. Veľké batérie (hoci nie rýchle nabíjanie) majú aj lacnejšie smartfóny. moto g9 plus disponuje oveľa lepšími vlastnosťami.

Fotoaparát s vysokou kvalitou obrazu

Ďalšia podstatná časť výbavy je fotoaparát. Využíva 64 Mpx čip s technológiou QuadPixel. Štyri pixely sa spoja do jedného a vytvoria výslednú fotografiu. Vo výsledku teda fotíte v rozlíšení 16 Mpx s vysokou kvalitou obrazu.

Neznamená to ale, že by ste nemohli využiť veľkosť takpovediac celého čipu. Fotoaparát podporuje fotenie v natívnom rozlíšení čipu. Na fotenie krajiny a zachytenie skutočne jemných detailov je to najlepší režim. Fotografia bude ostrá aj po tom, čo si ju priblížite.

V štandardnej výbave nechýba nočný režim Night Vision, ktorý presvieti fotografie aj pri nízkom osvetlení. Výsledky vás skutočne prekvapia. Vytvorenie takejto fotografie zaberie 5 sekúnd.

Výkonný procesor

Výdrž na batériu a procesor. Dve veci, ktoré od seba neoddelíte. Výrobca sa rozhodol využiť procesor Snapdragon 730G s maximálnou frekvenciou 8,8 GHz. Tento 8 jadrový procesor sa radí medzi energeticky úsporné modely. Sedmičková séria, ale zároveň znamená dobrý výkon pre zariadenia v strednej triede.

Pri priamom porovnaní s vysoko výkonnými CPU by ste rozdiely našli. V praxi je používanie telefónu svižné a vy sa nemusíte obávať spomalenia alebo oneskorených reakcií.

Cena: 269 EUR

Zapožičal: motorola

Fotografie: Ondrej Macko

Prečítajte si aj:

motorola moto g9 plus: Telefón s 5000 mAh batériou a 30 W nabíjaním (RECENZIA)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.