Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Motorola oslavuje pozoruhodný míľnik svojej 10-ročnej cesty v segmente smartfónov strednej triedy s modelovým radom moto g, z ktorého sa celosvetovo predalo viac ako 200 miliónov zariadení moto g.

Motorola zmenila toto odvetvie s prvým moto g, čím uviedla do života základné hodnoty značky, ako je posilnenie postavenia používateľov a začlenenie technológií, a to dôsledným prinášaním prémiových zážitkov a inovácií do viacerých spotrebiteľských segmentov.

Za posledných 10 rokov rodina moto g podporila najvernejšie publikum spoločnosti Motorola prístupom zameraným na spotrebiteľov, ktorý predstavil značku miliónom nových spotrebiteľom, ktorí vidia, že ich potreby a očakávania rieši práve tento modelový rad.

2023_10YEARSOFMOTOG ilustraciaZdroj: Motorola

moto g, prvá generácia predefinovala odvetvie smartfónov

Keď Motorola uviedla na trh prvú generáciu moto g, používatelia mali dovtedy len dve možnosti: uspokojiť sa s nedostatočne výkonným mobilným zariadením alebo starším prémiovým smartfónom so zastaranými parametrami. Prvý model moto g vytvorila spoločnosť Motorola s cieľom sprístupniť prémiové technológie všetkým, pričom priniesla štvorjadrový procesor, 1 GB RAM a zábavný dizajn s vymeniteľnými krytmi. Obsahoval aj obľúbené moto gestá spoločnosti Motorola, ktoré boli dovtedy dostupné len v prémiových zariadeniach Motorola.

moto g sa s uvedením 4. generácie stáva rodinou

Predstavenie modelu moto g4 bolo pre sériu moto g významným míľnikom. Prieskum spoločnosti Motorola, ktorý sa v tom čase uskutočnil, poukázal na to, že spotrebitelia budú uprednostňovať určité funkcie podľa ceny zariadení z rôznych kategórií. Výskum tiež skúmal, ako rástla potreba spotrebiteľov po najnovších mobilných technológiách na celom svete. Rodina moto g sa rozšírila, aby túto potrebu uspokojila, a priniesla výkonné zariadenia vo väčšom rozsahu cenových kategórií. Okrem toho sa spotrebiteľom poskytli možnosti aplikácie Moto Maker, v rámci ktorej si mohli vybrať farbu zadnej časti, farbu akcentu a farbu prednej časti, ako aj možnosť vybrať si gravírovanie a prispôsobiť si softvérové privítanie pri spustení telefónu. Tieto funkcie umožnili spotrebiteľom ešte viac si prispôsobiť zariadenia, aby zodpovedali zvolenej estetike.

Je pozoruhodné, že moto g4 tiež stanovilo nový štandard v rámci rodiny tým, že je prvým zariadením moto g, ktoré obsahuje snímač odtlačkov prstov a kamerový systém PDAF s laserovým automatickým zaostrovaním, ktorý bol inak dostupný iba pre spotrebiteľov motorola na prémiových zariadeniach.

moto g oslavuje svoju 10. generáciu s moto g100

Moto g100 znamenala 10. generáciu slávnej rodiny moto g. Bolo to prvé zariadenie strednej triedy v rámci rodiny moto g, ktoré prinieslo mobilnú platformu Snapdragon 8, uvoľnilo silu 5G pripojenia a mohlo sa pochváliť kolosálnou batériou. Zariadenie tiež predstavilo špičkovú platformu Ready For, ktorá nanovo definovala zážitok zo smartfónu tým, že preniesla to, čo telefón dokáže, na externý displej bez ďalšieho príslušenstva.

MOTO G100 10 gen picture 2Zdroj: Motorola

rodina moto g žiari farbou roka Pantone s moto g84 5G

MOTO G84 5G 14 GENZdroj: TOUCHIT

Najnovšie zariadenie moto g84 5G bolo prvým modelom moto g s farbou roka 2023 Viva Magenta od Pantone a s ultraprémiovou vegánskou imitáciou kože. Systém fotoaparátu sa prezentuje technológiami OIS a UltraPixel, ktoré poskytujú dokonale čistý a živý obraz pri akomkoľvek svetle. Moto g84 5G ďalej dopĺňa 6,5-palcový ultraširokouhlý pOLED displej s nekonečným kontrastom, ktorý samostatne osvetľuje každý pixel a vytvára tak sýtejšiu čiernu a živšie farby, čím zvyšuje celkový zážitok zo zábavy. Moto g84 5G je tiež vybavený zabudovanými funkciami umelej inteligencie v mnohých oblastiach, ako je fotoaparát, batéria, displej a výkon zariadenia, ktoré sú prispôsobené na zlepšenie zážitkov používateľov.

Budúcnosť moto g rodiny

Dnes sa spoločnosť Motorola s radosťou delí o to, ako táto desaťročná cesta nanovo definovala samotný koncept smartfónov strednej triedy a značka predpovedá, že mobilné zariadenia budú pre spotrebiteľov aj naďalej čoraz dôležitejšie ako osobné počítačové platformy a objekty sebavyjadrenia. Spoločnosť Motorola sľubuje, že bude aj naďalej neúnavne vytvárať najpokročilejšie, najkonkurencieschopnejšie a najžiadanejšie produkty a zážitky pre spotrebiteľov moto g.

Značky: