Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V apríli oslavuje spoločnosť Motorola dve špeciálne výročia, ktoré zdôrazňujú významný prínos spoločnosti k pokroku v oblasti mobilných technológií, najmä v ére 5G spolu s jej dedičstvom a dôsledným úsilím prinášať priekopnícke inovácie.

Pred dvoma rokmi, 3. apríla 2019, sa spoločnosť Motorola stala prvým komerčne dostupným smartfónom na svete, ktorý sa pripája k 5G sieti kombináciou zariadení 5G moto mod™ a moto z3. Bol to prvý dôležitý krok k uskutočneniu ambície dostupnosti 5G sprístupnením tejto technológie a jej odovzdaním do rúk spotrebiteľov.

V ten istý deň v roku 1973 spoločnosť Motorola verejne predviedla prvý prenosný mobilný telefón a systém na svete pomocou prototypu Motorola DynaTAC 8000X. Od prvého mobilného hovoru, ktorý sa kedy uskutočnil, až po spojenie zákazníkov po celom svete behom niekoľkých sekúnd s najrýchlejšou sieťou 5G, boli zariadenia Motorola prítomné pri každom kroku.

Počas posledných dvoch rokov spoločnosť Motorola pokračovala vo svojom záväzku k inovácii v oblasti 5G zavedením množstva zariadení s podporou mmWave a sub-6 5G po celom svete, čo zákazníkom umožňuje prístup k ohromujúcej rýchlosti sťahovania meranej v Gb/s prostredníctvom mobilného pripojenia. V máji 2019 zaznamenala spoločnosť Motorola po prvýkrát rýchlosť sťahovania 1 Gb/s v spustenej sieti 5G mmWave a len o pár mesiacov neskôr, vo februári 2020, zaznamenala Motorola ako prvá, rýchlosť sťahovania 2 Gb/s.

Či už prostredníctvom technológie  motorola edge+, ktorý bol uvedený na trh v apríli 2020 a ktorý poskytuje čistú rýchlosť viac ako 4 Gb/s na frekvenciách mmWave a nižších ako 6 GHz, alebo vždy štýlový razr 5G, ktorý obsahuje prvé 5G SOC (765G) a štyri 5G antény pre vysokofrekvenčný výkon, ktorý je lídrom v odvetví, spoločnosť Motorola uspokojila potreby prémiového segmentu.

Novšie prírastky s podporou siete 5G, ako sú moto g100 a moto g50, ktoré umožňujú zákazníkom cenovo dostupný prístup k 5G technológii novej generácie, naďalej demonštrujú pozíciu spoločnosti Motorola v čele presadzovania a zavádzania 5G technológie a záväzok spoločnosti Motorola – sprístupniť 5G pre všetkých. Moto g100 je jeden z prvých telefónov na svete, ktorý využíva najnovšiu mobilnú platformu Snapdragon™ 870 5G a poskytuje neuveriteľne rýchle pripojenie 5G1 a Wi-Fi 6 pre najsilnejší výkon a najvyššiu rýchlosť dát zo všetkých moto g vôbec.**

Spoločnosť Motorola doposiaľ uviedla na trh 5G zariadenia na viac ako tridsiatich trhoch po celom svete a s pokračujúcimi inováciami, ako napríklad držaním rekordu v najrýchlejšom 5G pripojení, sa zameriava na rozšírenie už vykonanej priekopníckej práce. Cieľom je rozširovanie 5G do ďalších regiónov a pre viac spotrebiteľov, posilnenie a zlepšenie ich života pomocou technológií.

Značky: