Spoločnosť Motorola plánuje niekoľko vylepšení vo svojom portfóliu smartfónov.

Spoločnosť Motorola je dlhodobým hráčom nielen na poli smartfónov. So svojimi smartfónmi z radu Edge či Razr získava dlhodobo záujem zo strany fanúšikov, pričom výhodou týchto telefónov je aj cena. Motorola v rámci konferencie Mobile World Congress v španielskej Barcelone odhalila, aké sú jej plány na rok 2024 a aké partnerstvá bude udržiavať vo zvýšenej miere. Rovnako však odhalila aj novú technológiu Smart Connect, na ktorej spolupracovala so značkou Lenovo.

My sme mali možnosť sa tejto konferencie zúčastniť a pozrieť sa na to, ako Smart Connect vyzerá, a kto bude z tejto funkcie v konečnom dôsledku profitovať. Taktiež sme sa mohli pozrieť na to, ako Motorola udržiava partnerstvo s inými spoločnosťami a informácie z tohto stretnutia vám teraz prezradíme v našom článku.

Motorola a Lenovo predstavujú Smart Connect

Trend práce s viacerými zariadeniami súčasne je čoraz väčší a len málokto pracuje už len na jednom. Prispôsobujú sa tomu aj výrobcovia týchto zariadení, pričom Motorola spolu so značkou Lenovo nezaostávajú. Predstavujú vlastnú konektivitu Smart Connect, ktorá má fungovať skutočne prepracovane.

Motorola Smart ConnectZdroj: TOUCHIT
Motorola Smart Connect

Najväčšiu výhodu budú mať používatelia, ktorí vlastnia smartfón, tablet aj počítač. Motorola pritom prezentovala službu Smart Connect na vlastných zariadeniach, teda smartfóne, tablete a notebooku značiek Motorola a Lenovo. Služba Smart Connect vám umožní ovládať napríklad váš smartfón pomocou touchpadu vášho počítača a rýchlo si pomocou funkcie drag and drop preniesť aj súbory medzi týmito dvoma zariadeniami. Podobnú funkciu môžete poznať aj zo zariadení spoločnosti Apple, no aj od iných konkurenčných značiek.

Motorola Smart ConnectZdroj: TOUCHIT
Motorola Smart Connect

Rovnako však budete môcť pomocou prepojenia vášho ekosystému napríklad streamovať hudbu či využívať aplikácie z vášho smartfónu v počítači. Umožnené bude aj kopírovanie textu v jednom zariadení a jeho prilepenie v druhom či využitie smartfónu ako webkamery k vášmu počítaču. Motorola pritom na konci prezentácie upozornila na to, že možnosť nie je limitovaná len na produkty od značiek Lenovo a Motorola, no prostredníctvom aplikácie Smart Connect z nej môže profitovať každý.

Spolupráca s Corning

Corning je taktiež stálicou na trhu s orientáciou na odolnosť zariadení. Ochranu displejov, no aj iných častí zariadení s názvom Gorilla Glass pravdepodobne poznáte aj vy, pričom najnovšou technológiou je Corning Gorilla Glass Victus 2. Ako Motorola počas prezentácie uviedla, ochranu Corning Gorilla Glass chce využívať v celom svojom portfóliu smartfónov vrátane lacnejších modelov. Líšiť sa bude len úroveň ochrany zariadení, keďže lacnejšie modely získajú nižšiu ochranu a vlajkové lode môžu vsadiť aj na prémiový Victus.

Motorola však v roku 2024 plánuje viaceré novinky, o ktorých bude informovať v priebehu roka.

Zdroj: Motorola, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.