Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Umelá inteligencia otvorila spoločnosti Motorola nový svet možností pre inovácie, vďaka čomu existuje viac príležitostí na to, aby sa každodenné úlohy stali výnimočnými.

Značka v priebehu rokov vyvíjala svoj prístup k AI, ale s neustálym zameraním na zlepšovanie používateľského zážitku. moto ai teraz rozvíja toto poslanie s cieľom transformovať používateľský zážitok zo smartfónu v troch základných oblastiach: asistovať, zachytávať a vytvárať. To znamená, že moto ai dokáže vykonávať činnosti, ktoré pomáhajú používateľom robiť veci bez námahy. Umožňuje im zachytiť svet okolo seba, v okamihu si ho pripomenúť a poskytuje tiež nástroje, ktoré podnecujú kreativitu.

Tento rok na veľtrhu Lenovo Tech World ’24 posúva spoločnosť Motorola tieto tri piliere na ďalšiu úroveň s novými konceptmi a funkciami AI, ktoré sa skutočne sústreďujú na priania a potreby používateľov. Tí si môžu vychutnať všetko, čo AI ponúka dnes, no umožňuje im aj nahliadnuť do vízie budúcnosti.

Moto ai ponúka bezproblémovú interakciu i personalizovanú pomoc

Spoločnosť Motorola skúma, čo všetko je možné dosiahnuť začlenením veľkých akčných modelov (LAM) poháňaných moto ai. Pomocou tohto overovacieho softvéru dokáže LAM spoločnosti Motorola porozumieť prostrediu používateľa, učiť sa z jeho správania, ponúkať personalizované odpovede, prekladať materinský jazyk do činností a bez problémov ich vykonávať v mene používateľov. Výsledkom je kontextovo uvedomelý osobný asistent, ktorý poskytuje interakcie podobné tým ľudským prostredníctvom materinského jazyka.

Na veľtrhu Tech World ’24 spoločnosť Motorola predviedla spôsob, ako môžu používatelia pomocou príkazu „objednaj mi ľadové americano“ jednoducho objednať kávu. moto ai im následne vyhľadá najbližšiu kaviareň, urobí objednávku a oznámi im, kedy bude pripravená na vyzdvihnutie. To môže fungovať aj pri častých činnostiach, ako je napríklad privolanie služby Uber. Používatelia len povedia, kam chcú ísť, a moto ai použije ich polohu na potvrdenie jazdy, potom poskytne používateľovi podrobnosti o vodičovi, type vozidla, mieste vyzdvihnutia a odhadovanom čase príchodu auta.

Keď sa LAM učí zvyky a preferencie používateľa, tým užitočnejší sa stáva. V budúcnosti by mohol automatizovať každodenné úlohy, ako je nastavenie budíka, objednávky rannej kávy, výber zoznamu skladieb a ďalšie.

Pokročilé funkcie moto ai, ktorú sú osobnejšie, kooperatívnejšie a intuitívne

moto ai stavia na dlhoročných skúsenostiach spoločnosti Motorola so zabudovaním umelej inteligencie do mnohých oblastí svojich zariadení vrátane fotoaparátu, batérie, displeja i výkonu zariadenia. Na výstave Tech World ’24 spoločnosť Motorola oznámila, že jej nové skúsenosti moto ai sú v beta programe. Spoločnosť Motorola však plánuje v priebehu roka postupne rozširovať pozvánky do beta verzie.

Výzva Catch me up pomáha používateľom šetriť čas tým, že poskytuje prioritný súhrn osobných oznámení, takže používatelia nemusia donekonečna prechádzať notifikácie, ktoré zmeškali. Výzva Pay attention pomáha používateľom vybaviť si konkrétne pokyny alebo detaily bez toho, aby si museli písať poznámky alebo počúvať dlhé nahrávky. Umožňuje tiež nahrávanie rozhovorov alebo rečníkov, ktoré sa potom prepíšu, zhrnú a používatelia si ich môžu prezrieť. Príkaz Remember this zachytáva momenty alebo informácie na obrazovke okamžite od chvíle svojho spustenia, pričom ich ukladá s inteligentnými poznatkami generovanými umelou inteligenciou. Keď sa nasníma fotografia, moto ai použije LLM na pozadí, aby sa vytiahli kľúčové detaily, kontext a fakty o zachytenom obsahu. Tieto informácie sú osobné a ukladajú sa len vtedy, keď si to používateľ vyberie. Uložené sú lokálne a chránené v zariadení. Spomienky možno kedykoľvek vyvolať jednoduchou otázkou. Je to ako mať inteligentného asistenta, ktorý premení každú snímku na príbeh čakajúci na znovuobjavenie.

Spoločnosť Motorola bude pokračovať v zdokonaľovaní moto ai vrátanie zapracovávania spätnej väzby od spotrebiteľov s cieľom vytvárať ešte personalizovanejšie zážitky, ktoré lepšie predvídajú potreby a robia každodenné interakcie plynulejšími a inteligentnejšími.

Nové funkcie Smart Connect, ktoré integrujú AI zvyšujú produktivitu i konektivitu

Keď spoločnosť Motorola spustila službu Smart Connect, jej víziou bolo vytvoriť bezproblémový zážitok z viacerých zariadení zjednotením ekosystémov spoločností Motorola a Lenovo. Na veľtrhu Tech World 24′ spoločnosť Motorola predstavila, ako posunie túto skúsenosť na vyššiu úroveň vďaka funkciám poháňaným umelou inteligenciou. Tie robia Smart Connect intuitívnejším, ľudskejším a príjemnejším.

Vďaka Intelligent Awareness budú používatelia bez námahy spravovať svoje zariadenia prostredníctvom príkazov v materinskom jazyku, čo im umožní objavovať, pripájať a ovládať všetko od smartfónov až po IoT zariadenia, a to všetko v rámci plne integrovaného ekosystému. Smart Connect využíva silu hybridnej umelej inteligencie, pričom pre každú úlohu vyberá najlepší model AI pre zvýšenie produktivity aj kreativity – či už prostredníctvom Magic Canvas alebo zóny PC creator s umelou inteligenciou. To znamená, že prostredníctvom Smart Connect sa môžu stať AI schopnými aj zariadenia, ktoré nemajú zabudované nástroje umelej inteligencie.

Smart Connect teraz poskytuje používateľom možnosť bezproblémového zdieľania osobných údajov v rámci pripojených zariadení.1 Vyhľadávanie medzi zariadeniami a inteligentné akcie, poskytujú používateľom možnosť vyhľadávať a prenášať súbory, spúšťať konkrétne aplikácie a vyhľadávať príslušné fotografie na všetkých pripojených zariadeniach jednoduchým príkazom. Používatelia môžu tiež aktivovať funkcie moto ai priamo zo svojho počítača pomocou príkazov, ako napríklad „Catch me up“, ktoré poskytujú rýchly prehľad najdôležitejších oznámení osobnej komunikácie.

Okrem toho spoločnosti Meta a Motorola spolupracujú na rozšírení možností smartfónu na náhlavné súpravy Quest, čo znamená, že používatelia môžu pristupovať k správam, svojim obľúbeným aplikáciám a ďalším veciam bez toho, aby museli slúchadlá vyberať. V blízkej budúcnosti uvidíte Smart Connect v obchode Meta Horizon Store, sledujte nás.

Inteligentné inovácie dnešku i zajtrajška

Keďže sa umelá inteligencia neustále vyvíja sa a rastie, spoločnosť Motorola investuje do nových funkcií a konceptov, ktoré sa zameriavajú na zlepšenie používateľského zážitku na všetkých úrovniach. Či už sa AI používa na zjednodušenie náročných alebo zdĺhavých úloh, alebo na skúmanie nových nápadov a rozvíjanie kreativity, moto ai má silu zmeniť zážitok zo smartfónu a život každého z nás, pričom časom sa stále zlepšuje.

Značky: