Telefón Motorola Razr je v podstate taký spojovací most medzi módou a technológiou. Aktuálne prichádza Motorola s novou generáciou modelu razr a opäť tak dokazuje, že dokáže urobiť telefón, aký nemá páru.

Nová rodina motorola razr 2023 prichádza v hneď s dvoma novými zariadeniami.

Nová vlajková loď

Novou vlajkovou loďou razr 40 ultra s najväčším a mimoriadne interaktívnym externým displejom spomedzi flipovými telefónmi zatiaľ. Pokojne sa zmestí do vrecka na košeli, je ľahký a veľmi ľahko si zvyknete urobiť väčšinu úloh na externom displeji bez nutnosti otvorenia telefónu.

Hlavné parametre Motorola 40 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Hlavné parametre Motorola Razr 40 Ultra

Tento telefón je založený na mobilnej platforme Snapdragon 8+ Gen 1, k tomu je výkonná batéria a obrovský externý displej. Pamäťová kapacita pre slovenský trh je 8 GB RAM a 256 GB priestoru pre používateľa.

Výhody skladacieho telefónu

Telefón Razr 40 Ultra môžete postaviť na stôl tak, že vlastne máte smartfón na stojane, pokojne to môže byť poloha stanu. Jednoducho je to telefón, ktorý sa dá využiť univerzálne. Ľahko môžete využívať telefón tak, že na ňom sledujete video s receptom, pričom súčasne podľa neho varíte. Tiež môžete ľahko cvičiť s virtuálnym trénerom. Využiť však môžete výhody kvalitných fotoaparátov, sledovanie tváre pomocou umelej inteligencie a užijete si aj náhľady fotiek na veľkom externom displeji.

Moto gestá stále fungujú

Fungujú tu aj moto gestá, takto sa ľahko zapne batéria alebo rýchlo naštartujete fotoaparát. Tiež existuje spôsob, aby ste vyčarili úsmev na tvárach detí pri fotení. Novinkou bude aj realizácia fotiek do podoby galérie štyroch načasovaných fotografií (táto funkcia príde neskôr).

Galéria vytvorená pomocou Motorola 40 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Galéria vytvorená pomocou Motorola Razr 40 Ultra

Externý displej na väčšinu úloh

Motorola pri tomto telefóne výrazne rozšírila možnosti externého displeja, takže môžete robiť viac so zatvoreným zariadením. Samozrejmosťou je odpovedanie na správy, preberanie prichádzajúceho hovoru, odpovedanie na správy na sociálnych sieťach a pod.

Vytvoriť si môžete vlastné panely na externom displeji, aby ste mali najdôležitejšie funkcie takpovediac pod palcom. Potiahnutím prsta doľava alebo doprava získate jednoduchý prístup k hrám, správam Google, počasiu, kontaktom, službe Spotify a prehľadne zobrazíte oznámenia. Panel aplikácií navyše umožňuje prístup k takmer akejkoľvek aplikácii, ako sú Mapy Google alebo Peňaženka Google, všetko priamo z vonkajšieho displeja. Tiež je tu viacero štýlov hodín Moto.

Panely na domovskej obrazovke možno tiež presúvať podľa vášho želania. Vybrať si môžete z množstva pútavých hier od spoločnosti Motorola a GameSnacks, ktoré sú prispôsobené pre vonkajší displej.

Špeciálna spolupráca so Spotify

Špeciálnu spoluprácu má Motorola s firmou Spotify. Ak máte túto hudobnú službu, môžete ovládať prehrávanie pohodlne z externého displeja zariadenia. Bez toho, aby museli zariadenie otvárať, môžete klepnutím pokračovať v počúvaní tam, kde ste skončili alebo začať prehrávať niečo úplne nové. Rovnako takto dostávate aj odporúčanie na ďalšiu hudbu.

Technické parametre

Vonkajší displej má pritom uhlopriečku 3,6 palca. Ide o pOLED typ displeja s obnovovacou frekvenciou až do 144 Hz. Vnútorný displej má uhlopriečku 6,9 palca, ide opäť o pOLED displej s obnovovacou frekvenciou 165 Hz.

Vnútorný displej na Motorola 40 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Vnútorný displej na Motorola Razr 40 Ultra

Fotoaparát razr 40 ultra bol vytvorený s ohľadom na to, že s ním budú pracovať nároční používatelia. Hlavný fotoaparát má 12 MPx snímač Sony a je vybavený funkciou Instant Dual Pixel PDAF. Môžete tak zachytávať fotografie s mäkkým pozadím vďaka širokej clone f/1.5 a optická stabilizácia eliminuje otrasy.

Vďaka externému displeju máte stále prístup k hlavnému fotoaparátu na selfie fotky alebo môžete použiť externý displej na náhľad obsahu.

Využiť sa dá aj fotografovanie v otvorenom stave telefónu, napr. keď si dáte telefón do tvaru písmena L. Vtedy využijete 32 Mpx selfie fotoaparát a takto sa dá ľahko realizovať aj videohovory. Fotoaparáty dopĺňa 13 MPx ultraširokouhlý objektív + makroobjektív, ktorý umožňuje robiť širokouhlé zábery. Takto sa do záberu dostane 3x viac obrazu ako pri hlavnom objektíve.

Prepracovaný flipový dizajn

S novým modelom razr 40 ultra poskytuje Motorola v podstate ikonický kúsok nostalgie, ktorý čerpá inšpiráciu z pôvodného modelu RAZR V3 a prináša flexibilný dizajn. Po preklopení sa telefón zloží na polovicu, pričom horný a dolný okraj dokonale sa zložia úplne bez štrbiny. Keď telefón otvoríte, vzniká úplne rovná plocha displeja. Kĺb telefónu bol testovaný na 400 000 otvorení a zatvorení, čo odpovedá tak 5 rokom používania.

Telefón razr 40 ultra predstavuje kombináciu skleneného rámu s matným šedým povrchom alebo s vegánskou kožou na zadnom kryte s farbou Pantone Colour of the Year 2023 Viva Magenta.

Vylepšený zvuk

Telefón razr 40 ultra ponúka vylepšený zvuk s technológiou Dolby Atmos. Takto si vychutnáte bohatší viacrozmerný zvukový zážitok, ktorý zvýrazní hĺbku, čistotu a detaily zvuku. Sú tu dva veľké stereo reproduktory . Vďaka novému priestorovému zvuku od Moto je zvuk ešte viac pohlcujúci a vypĺňa priestor okolo používateľa.

V telefóne je batéria s kapacitou 3800 mAh s dlhou výdržou, ktorá je väčšia ako v predchádzajúcej generácii a podporuje ultrarýchle 30 W nabíjanie TurboPower a bezdrôtové nabíjanie.

Farby Motorola 40 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Farby Motorola Razr 40 Ultra

Cena tohto telefónu je 1199 eur a je k dispozícii na slovenskom trhu okamžite.

Motorola razr 40 so všetkými základnými funkciami

Samozrejme ľudia hľadajú aj lacnejší skladací telefón a tak Motorola prichádza s ďalším zariadením. Je to motorola razr 40. Tento telefón je založený na procesore Snapdragon 7 Gen 1.

Porovnanie Motorola 40 Ultra a 40Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Porovnanie Motorola Razr 40 Ultra a Razr 40

Model razr 40 má rovnaký hladký a živý vnútorný displej, osvedčený pánt a ikonický tvar ako model Razr 40 ultra. Najvýraznejším rozdielom nového modelu razr 40 je menší vonkajší displej, zachováva si však všetky funkcie, ktoré sa od špičkového smartfónu očakávate.

Displej na Motorola Razr 40Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Displej na Motorola Razr 40

Telefón razr 40 prichádza s výrazným a štýlovým vzhľadom, ktorý kombinuje sklo Gorilla Glass a prémiovú vegánsku kožu. Telefón sa ľahko drží, je mäkký na dotyk a dodáva sa v módnych farbách vybraných v spolupráci so spoločnosťou Pantone. Tento telefón príde na slovenský trh na začiatku júla.

Motorola razr 40 je vybavený objektívom s rozlíšením 64 MPx a optickou stabilizáciou. Navyše je tu 32 MPx predný fotoaparát na vysokokvalitné videohovory. Kapacita batérie je v tomto prípade 4200 mAh.

Hlavné parametre telefónu Motorola Razr 40 Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Hlavné parametre telefónu Motorola Razr 40

Telefón razz 40 bude v cene 899 eur a bude k dispozícii v júli.

Softvér

Obe nové zariadenia razr prichádzajú s operačným systémom Android 13 a sú vybavené funkciami Motorola vrátane jednoduchých gest, vlastných nastavení zábavy a možnosti prispôsobenia podľa štýlu používateľa. Okrem toho obe zariadenia ponúkajú rozsiahly balík bezpečnostných funkcií vrátane ThinkShield, Moto Secure a Moto KeySafe.

Zdroje: vlastné, Motorola

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.