Pripomína režim Samsung DeX.

Funkcia by mala byť spustená budúci rok s predstavením vlajkového smartfónu. Motorola nie je pritom prvou spoločnosťou, ktorá chce alebo chcela priniesť do svojich smartfónov desktopový režim. V novom videu zverejnenom na podujatí Qualcomm Snapdragon Summit prezident spoločnosti Motorola Sergio Bunac predstavil ukážku pripravovaného režimu novej pracovnej plochy. Ukázal tiež niekoľko ďalších predností, ktoré Motorola pripravuje.

Krátky klip odhaľuje rozhranie, ktoré sa nápadne podobá na štandardné prostredie pracovnej plochy. Vpravo dole sa nachádza hlavný panel, ikony pre úlohy, ako je otvorenie ponuky a vyhľadávanie, a systémové nastavenia. Samozrejme tiež zobrazuje viac otvorených aplikácií naraz.

A to nie je všetko – okrem desktopového režimu robí Motorola pokrok aj v umožňovaní užšej integrácie medzi telefónmi a počítačmi. K dispozícii je nová aplikácia Mobile Desktop, ktorá môže byť dodávaná s aktualizáciou na Android 11, ktorá umožňuje používateľom pripojiť svoje mobilné zariadenie k počítaču cez USB alebo Wi-Fi. 

Motorola pracovná plocha

Zdroj: Android Police

Funkcionalita môže byť zatiaľ obmedzená na zdieľanie súborov medzi zariadeniami. Motorola bude pravdepodobne pracovať na rozšírení týchto funkcií. Podľa portálu XDA aplikácia pre mobilnú plochu spolupracuje aj s knižnicou FreeRDP, ktorá umožňuje ľahké bezdrôtové pripojenie prostredníctvom vstavanej aplikácie Pripojenie k vzdialenej ploche v systéme Windows 10.

Nový režim spoločnosti Motorola bude pravdepodobne debutovať na pripravovanom telefóne s najnovším procesorom série Qualcomm 800 ( SD 888 alebo iným zástupcom tejto série). Zatiaľ však nie je jasné, či sa tejto funkcionality dočkajú aj iné zariadenia. 

Nechajme sa prekvapiť, s čím príde Motorola budúci rok. Vyzerá to sľubne.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Lenovo ThinkPad X1 Fold: Rozbaliť a zohnúť na polovicu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.