Budúci rok bude z čoho vyberať.

Snapdragon 888 bol predstavený iba pred pár dňami a prináša veľký pokrok vo výkone, grafických možnostiach, fotografovaní, strojovom učení a ďalších. Očakáva sa, že nová čipová sada od Qualcommu bude poháňať množstvo špičkových smartfónov od množstva výrobcov po celom svete. Ktoré značky však potvrdili svoju účasť? 

Asus

Asus využíva procesory série Snapdragon 800 v rade ROG Phone a Zenfone. Teraz je potvrdené, že bude používať aj Snapdragon 888. Generálny manažér Brian Chen v oficiálnom videu poznamenal, že budúci ROG Phone bude používať úplne nový čipset od Qualcommu. 

Black Shark 

Výrobca herných smartfónov Black Shark priniesol začiatkom tohto roka dva pomerne zaujímavé herné telefóny Black Shark 3 a Black Shark 3 Pro. Spoločnosť prepojená na Xiaomi potvrdila, že „prvá várka“ zariadení Black Shark poháňaných sadou Snapdragon 888 príde v 1. štvrťroku 2021. 

LG

Kórejský výrobca už roky používa TOP čipy Snapdragon a taktiež oznámil, že nový procesor použije aj v roku 2021. Na rozdiel od roku 2020 to však znie, akoby spoločnosť LG plánovala použiť Snapdragon 888 pre viac ako iba jeden telefón.

Motorola

Jedno z najzaujímavejších oznámení prišlo od spoločnosti Motorola, ktorá potvrdila, že Snapdragon série 800 takisto použije, čo by pre modelový rad Moto G prinieslo v roku 2021 niekoľko významných noviniek. Z tohto vyjadrenie nie je celkom jasné, či Motorola skutočne plánuje použiť nový Snapdragon 888, alebo starší Snapdragon 865 alebo 855.

Nubia

Značka Nubia, patriaca pod ZTE, dodala v posledných rokoch telefóny série Red Magic. Spravidla ponúka silný zážitok za dobrú cenu. Spoločnosť potvrdila, že jej nová vlajková loď bude tiež vybavená Snapdragonom 888, pričom predstavená by mala byť v prvom štvrťroku 2021. 

OnePlus

Spoločnosť OnePlus (BBK) takisto vo videu na webe Qualcommu prezradila, že v prvej polovici roka 2021 uvedie na trh vlajkovú loď so Snapdragonom 888.

Oppo

Oppo (BBK) rovnako potvrdilo, že vlajková loď série Find X3 ponúkne Snapdragon 888. Spoločnosť ďalej dodala, že nový telefón bude uvedený na trh v 1. štvrťroku 2021.

Realme

Cenovo dostupné telefóny značky Realme takisto využívajú vlajkové čipsety od Qualcommu. Spoločnosť nedávno uviedla na trh modely Realme X2 Pro a Realme X50 Pro. Tým to však nekončí. Ich nástupcom sa má stať Realme Race, ktorý by mal do svojej výbavy dostať vlajkový čipset Snapdragon 888.

Vivo

Značka Vivo (BBK) tiež odhalila, že čoskoro uvedie na trh telefóny využívajúce čipset Snapdragon 888. Neuviedla nijaké ďalšie podrobnosti, ale narážala na minulé partnerstvá s Qualcommom pre série X, Nex, S, Iqoo a ďalšie.

Xiaomi

Značka so silným zameraním na čo najlepší pomer cena/výkon taktiež oznámila, že pripravovaný telefón Xiaomi Mi 11 ponúkne Snapdragon 888. Posledné správy pritom naznačujú, že v skutočnosti by sme sa zástupcov tejto série mohli dočkať ešte pred koncom roka 2020. 

Ďalší výrobcovia 

Snapdragon 888

Zdroj: Qualcomm

Spoločnosť Qualcomm tiež na svojom podujatí zverejnila grafiku, ktorá odhaľuje všetky potvrdené značky, ktoré budú budúci rok používať Snapdragon 888. Medzi potvrdenými značkami sa nachádzajú aj výrobcovia ako napríklad Meizu, Sharp a ZTE.

Za zmienku určite stojí aj fakt, že sa nikde neobjavujú výrobcovia ako Google, Samsung a Sony, čo v konečnom dôsledku nemusí vôbec nič znamenať.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Séria Xiaomi Mi 11 vraj bude predstavená ešte tento mesiac

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.