Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Motorola predstavuje tri nové zariadenia edge: motorola edge 30 ultra, motorola edge 30 fusion a motorola edge 30 neo, čím pokračuje v posúvaní hraníc segmentu prémiových smartfónov. Tieto výkonné smartfóny kombinujú najnovšie technológie s výnimočným dizajnom a zážitkami, ktoré potešia naše zmysly.

Zdroj: Motorola

Motorola edge 30 ultra úplne nanovo definuje, čo znamená prémiové zariadenie s prívlastkom „ultra-level“. Tento vlajkový smartfón sa môže pochváliť najmodernejšími funkciami vrátane najpokročilejšej mobilnej platformy Snapdragon®1, snímača fotoaparátu s najvyšším rozlíšením v odvetví a vôbec najrýchlejšieho nabíjania TurboPowerTM. motorola edge 30 fusion je okrem toho priesečníkom výkonu a krásy, ktorý prezentuje prémiové funkcie zabalené v jednom úžasnom zariadení s displejom od okraja po okraj.

Spoločnosť Motorola si uvedomuje, že smartfóny sú viac ako len nástroj na komunikáciu. Stali sa prostriedkom nášho sebavyjadrenia, ktorý nám pomáha objavovať našu kreativitu a ponoriť sa do našich vášní. S týmto vedomím spoločnosť Motorola s potešením predstavuje aj model motorola edge 30 neo. Tento nový smartfón má nevídaný kompaktný dizajn, ktorý nerobí kompromisy vo výkone, a debutuje dlhodobým partnerstvom spoločnosti Motorola so svetovou autoritou v oblasti farieb: Pantone. 

motorola 30 edge ultra: zachytávajte život bez obmedzení

Zdroj: Motorola

motorola edge 30 ultra prináša špičkovú technológiu a kamerový systém s najvyšším rozlíšením, ktorý vám pomôže zachytiť najväčšie životné okamihy. S prvým 200 MPx snímačom hlavného fotoaparátu v tomto odvetví urobíte úchvatné fotografie hodné galérie. Tento masívny senzor je navrhnutý tak, aby zachytil viac svetla kombináciou 16 pixelov do jedného 2,56 μm Ultra Pixelu, čo vedie k ostrému a jasnému obrazu aj v tme. Navyše, s pokročilou technológiou HDR majú zábery dokonale vyvážené zvýraznenia a tiene, ktoré vám poskytnú krásne detailný obraz aj pri zmiešanom osvetlení. Hlavný senzor je tiež vybavený optickou stabilizáciou obrazu, ktorý pomáha eliminovať nežiaduce otrasy pre krištáľovo čisté fotografie a videá.

Najnovšia vlajková loď spoločnosti Motorola posúva videá na vyššiu úroveň vďaka nahrávaniu videa v rozlíšení 8K, ktoré má viac ako 33 miliónov pixelov, čo je najvyššie možné rozlíšenie videa v smartfóne v súčasnosti. Takisto aj nahrávanie videa v rozlíšení 4K HDR10+ spĺňa prísne štandardy HDR10+ pre presnosť farieb, farebný rozsah, jas a kontrast, aby sa videá vykreslili viac ako miliardou odtieňov farieb a realistickými detailmi.

motorola edge 30 ultra je takisto vybavený 50 MPx ultra širokouhlým objektívom fotoaparátu, ktorý pojme viac scény do záberu a stále dosiahne vysokú kvalitu fotografie. Pre extrémne detailné zábery je tu vstavaná funkcia Macro Vision, ktorá vás priblíži 4x bližšie k objektu ako štandardný objektív. Pomocou 2 teleobjektívov vyplníte záber objektom a stále si udržíte primeranú vzdialenosť na zachytenie čŕt tváre čo najlichotivejším spôsobom. V režime na výšku si môžete nastaviť ohniskové vzdialenosti medzi širokouhlým (35 mm), štandardným (50 mm) alebo záberom zblízka (85 mm) tak, aby bol objekt zachytený čo najlepšie. motorola edge 30 ultra  navyše ponúka 60 MPx prednú kameru pre ohromujúce vysokokvalitné selfie s jedným z predných fotoaparátov s najvyšším rozlíšením, ktoré sú k dispozícii v smartfóne.

Mobilná platforma Snapdragon 8+ Gen 1 dostupná v motorola edge 30 ultra nás uvádza do novej éry prémiových mobilných technológií vybavených 5G, AI, hernými a kamerovými technológiami. Táto nová trieda zážitkov transformuje zariadenie s prelomovými rýchlosťami 5G2  a umožňuje hladký chod všetkého v smartfóne, pričom zlepšuje kľúčové zážitky v celom zariadení a šetrí výdrž batérie. Tento nový motorola edge reaguje okamžite s pamäťou až do 12GB LPDDR5 RAM a úložiskom až do 256GB.

S funkciami Snapdragon Elite Gaming™ sa herný zážitok na tomto novom smartfóne motorola edge posúva na ďalšiu úroveň. Zariadenie znižuje latenciu dotyku pomocou 360Hz dotykovej frekvencie3 pri hraní, prijíma aktualizácie grafiky a výkonu v reálnom čase a s podporou 144Hz4 displeja môžete zakaždým očakávať plynulé a živé hranie.

motorola edge 30 ultra navyše mení štandardy rýchleho nabíjania. Teraz môžete získať energiu na celý deň už za 7 minút nabíjania5 pri neuveriteľnej rýchlosti 125 W, čo je najrýchlejšie nabíjanie TurboPower™ v histórii. Aby toho nebolo málo, toto zariadenie sa dodáva aj s možnosťou bezdrôtového nabíjania s výkonom až 50 W, takže môžete nabíjať bez toho, aby vám prekážali káble. A dokonca môžete kamarátovi dobiť trochu batériu prostredníctvom 10W bezdrôtového zdieľania energie.6

Nová vlajková loď prichádza s ohromujúcim 6,67-palcovým pOLED FHD+ displejom s nekonečnými okrajmi takmer bez rámikov. Okrem toho, full HD+ rozlíšenie ponúka ostrejší obraz s menším počtom pixelov a HDR10+ vylepšuje jas a kontrast s viac ako miliardou odtieňov verných farieb. Pre pohlcujúci zážitok zo sledovania kombinuje motorola edge 30 ultra Dolby Atmos a priestorový zvukový zážitok, ktorý využíva najnovšie pokroky v zvukovej technológii na hlbšie prepojenie používateľov s ich obľúbeným obsahom.

Pre hráčov sa cloudové hranie dostáva kombináciou nekonečného displeja, výkonného zvuku a špičkového bezdrôtového pripojenia WiFi 6E na novú úroveň, či už hrajú z domu alebo na cestách. Hranie sa nemusí nikdy skončiť, pretože viac ako 100 vysokokvalitných hier so službou Xbox Game Pass7 majú k dispozícii priamo v smartfóne, pričom stále pribúdajú nové hry.

Smartfón motorola edge 30 ultra je vybavený aj osvetlením okrajov. Špeciálne navrhnuté okraje tohto zariadenia sa rozsvecujú rôznymi spôsobmi, aby vás informovali o novom upozornení, prichádzajúcom hovore alebo naplánovanom budíku. Stačí rýchly pohľad, aby ste vedeli, o čo ide. Tento zážitok si môžete prispôsobiť výberom z piatich farebných možností.

Funkcie motorola edge 30 ultra nie sú jedinými prednosťami, ktorými toto zariadenie vyniká. Prémiový dizajn je nepopierateľný od momentu, kedy ho vezmete do ruky. Vychutnajte si krásne 3D zaoblené sklo na prednej strane telefónu, doplnené o povrchovú úpravu, ktorá je odolná voči odtlačkom prstov. Na zadnej strane sa nachádza jemná matná povrchová úprava, ktorá dodáva hodvábny pocit na dotyk. Dokonca aj kryt fotoaparátu má nový odvážny vzhľad, ktorý oslavuje technológiu zobrazovania a prezentuje doteraz najvýkonnejší snímač spoločnosti Motorola. 

motorola edge 30 fusion: navrhnutý na prekonávanie hraníc

Zdroj: Motorola

V novom smartfóne motorola edge 30 fusion nájdete inšpiráciu pre každodenné dobrodružstvá, vďaka neuveriteľne tenkému a dokonale vyváženému dizajnu. Symetricky zaoblené okraje vyzerajú a pôsobia neuveriteľne s hladkým obrysom, ktorý spája predné a zadné sklo. Elegantnú prémiovú povrchovú úpravu poskytuje tomuto zariadeniu leštený pieskovaný hliníkový rám. Prepracované puzdro fotoaparátu tiež umocňuje pokročilú zobrazovaciu technológiu spoločnosti Motorola s jedinečným vzhľadom, ktorý je retro a zároveň moderný. Vďaka dotykovému pocitu z matného skla sa smartfón motorola edge 30 fusion ľahko berie do ruky a ťažko odkladá.

Aby zariadenie držalo krok s vašimi potrebami v oblasti zábavy, je vybavené výkonnou mobilnou platformou Snapdragon 888+ 5G, ktorá zvyšuje výkon oproti predchádzajúcej generácii, či už ide o hranie hier s umelou inteligenciou s rýchlejšou reakciou na dotyk, rýchlejšie snímanie fotografií a videí alebo zažívanie realistických videohovorov. Zažijete tiež bleskové rýchlosti a možnosť pripojenia k sieťam 5G2 po celom svete.

motorola edge 30 fusion je tiež vybavený úžasným hlavným 50 MPx snímačom fotoaparátu s vysokým rozlíšením a optickou stabilizáciou obrazu, ktorý je jedným z najpokročilejších fotoaparátov dostupných v smartfóne. Budete tiež môcť snímať s 32x väčším počtom zaostrovacích pixelov8 pomocou okamžitého zaostrovania všetkých pixelov, ktoré vám poskytne presnejší výkon pri akomkoľvek osvetlení. Čistota a brilantnosť presahuje aj hranice fotografií, vďaka nahrávaniu videa v HDR10 alebo nahrávaniu v rozlíšení 8K pre nádherne čisté videá. Medzi najmodernejšie funkcie fotoaparátu patrí aj 13 MPx ultra širokouhlý objektív fotoaparátu so zabudovanou kamerou s Macro Vision na zadnej strane a predná strana má 32 MPx fotoaparát. A vďaka technológii Quad Pixel sú výsledkom ostrejšie a živšie fotografie so 4-násobne lepšou citlivosťou pri slabom osvetlení. Nehovoriac o automatickom zaostrovaní, vďaka ktorému obraz vyzerá úžasne bez ohľadu na to, ako ďaleko ste od predného fotoaparátu.

motorola edge 30 fusion prichádza s 6,55-palcovým bezhraničným displejom pOLED FHD+ s technológiou HDR10+ a pozoruhodne plynulou obnovovacou frekvenciou 144 Hz4. Tento nový edge je tiež vybavený dvoma veľkými stereo reproduktormi s podporou technológie Dolby Atmos.

So 68W nabíjaním TurboPower™ sa telefón motorola edge 30 fusion dokáže nabiť na celý deň len za 10 minút9 nabíjania. A vďaka batérii s dlhou výdržou môžete byť pripojení rýchlosťou 5G2 a vykonávať viacero úloh počas celého dňa.

motorola edge 30 neo: malý smartfón pre veľké sny

Zdroj: Motorola

motorola edge 30 neo je prvé zariadenie, ktoré prichádza v štýlových farbách vybraných v rámci nového dlhodobého partnerstva so spoločnosťou Pantone, svetovým lídrom vo farebnej konzistencii a presnosti pre značky a dizajnérov po celom svete. S farebnými možnosťami, vrátane Pantone farby roka 2022 – Very Peri, bol motorola edge 30 neo premyslene dizajnovaný tak, aby vyzeral veľkolepo. A či už si zvolíte farbu Very Peri, Aqua Foam, Black Onyx alebo Ice Palace, každý dizajn obsahuje jemnú intarziu na zadnej strane zariadenia a možnosť prispôsobenia telefónu integráciou farieb naprieč používateľským rozhraním.

Nový motorola edge 30 neo je tenký, ľahký a mimoriadne štýlový a vyniká vo všetkých smeroch. Stačí rýchly pohľad na zadnú stranu telefónu a ihneď viete, či ste dostali nové upozornenie, zmeškali hovor alebo iné. Okolo krytu kamery sa ovíja LED pásik, ktorý sa rozsvecuje rôznymi spôsobmi podľa toho, čo sa deje. Bez ohľadu na to, ako sa rozsvieti, upozornenie vás nebude rušiť.

Toto zariadenie sa dodáva s 6,28-palcovým pOLED displejom s obnovovacou frekvenciou 120Hz4,  ktorý je kompaktný, ale plne funkčný a poskytuje viac ako miliardu odtieňov farieb a pohlcujúci filmový zážitok. Užijete si 100% farebného gamutu DCI-P3 s jasnejšími a živšími farbami, ktoré spĺňajú filmové štandardy presnosti. Zážitok zo zábavy umocňujú aj dva veľké stereofónne reproduktory s technológiou Dolby Atmos.

Kompaktný bez kompromisov, motorola edge 30 neo si zachováva vynikajúce funkcie, vrátane nabíjania TurboPower™ 68W a dvoch pokročilých fotoaparátov, takže máte ten správny pre každú chvíľu. Hlavný 64 MPx snímač fotoaparátu s vysokým rozlíšením a optickou stabilizáciou obrazu vám dáva možnosť zachytiť ostré detaily za jasného denného svetla. Pokročilý senzor s tromi úžasnými perspektívami dotvára systém nového edgu. Na prednej strane má toto zariadenie 32 MPx selfie kameru s technológiou Quad Pixel pre ohromujúce vysokokvalitné selfie.

motorola edge 30 neo prichádza s výkonnou mobilnou platformou Snapdragon 695 5G Mobile Platform. Táto neuveriteľná mobilná platforma podporuje pripojenia s vysokou šírkou pásma a nízkou latenciou, takže zábava a produktivita sú neprerušované. Vychutnajte si plynulejšie hranie hier, spoľahlivejšie streamovanie a funkcie fotografovania na profesionálnej úrovni.

rozšírenie výkonu smartfónov s Ready For

motorola edge 30 ultra, motorola edge 30 fusion a motorola edge 30 neo sú vybavené funkciami Ready For, aby priniesli rozšírený zážitok a mnoho ďalšieho. Jednoducho sa pripojte pomocou kábla11 alebo bezdrôtovo1 a môžete začať. Presuňte hry z telefónu na veľkú obrazovku a zažite nával adrenalínu. Počas videohovorov získate dojem, že ste v miestnosti spolu s ostatnými. A s Ready For PC13  objavíte aktualizované používateľské prostredie, vrátane spúšťania aplikácií z telefónu v počítači s Windows, jednoduchého presúvania súborov alebo obrázkov a dokonca aj kopírovania a prilepenia medzi zariadeniami.

inovácie nad rámec softvéru a hardvéru

Po prvýkrát v odvetví prekvapí výrobca smartfónov spotrebiteľov novým zmyslovým zážitkom: charakteristickou vôňou Motorola, ktorá bude súčasťou balenia každého z týchto nových zariadení motorola edge. Exkluzívna vôňa Motorola bola vyvinutá v spolupráci so spoločnosťou Firmenich, najväčšou súkromnou spoločnosťou na svete, ktorá sa zaoberá vôňami a chuťami.

Od udržateľných obalov a dizajnu výrobkov až po zníženie emisií uhlíka sa spoločnosť Motorola tiež zaviazala používať 60 % recyklovaných materiálov a o 50 % menej jednorazových plastov v obaloch smartfónov do fiškálneho roka 2025/2026. S ohľadom na to prichádzajú nové zariadenia motorola edge vrátane motorola edge 30 ultra, motorola edge 30 fusion a motorola edge 30 neo – s krabicou bez plastov a s prírodnou tlačou sójového atramentu a používa viac ako 60% recyklovaných materiálov po spotrebe v pokračujúcom úsilí o zníženie plastového odpadu. Nadväzuje to na cieľ spoločnosti Motorola dosiahnuť holistický pokrok v plnení svojich environmentálnych záväzkov a dosiahnuť pozitívny sociálny vplyv v komunitách, v ktorých podniká. Motorola je hrdá na to, že si stanovila ambiciózne ciele v oblasti udržateľnosti a posunula svoju víziu vpred a poskytla inteligentnejšiu technológiu, ktorá buduje svetlejšiu budúcnosť

Dostupnosť produktov

motorola 30 edge ultra

motorola 30 edge ultra bude v predaji od 16. septembra za štartovaciu cenu 899 EUR.

motorola 30 edge ultra prichádza vo farbe Interstellar Black. Farebná varianta Starlight White bude dostupná neskôr.

motorola 30 edge fusion

motorola 30 edge fusion bude v predaji od 12. septembra za štartovaciu cenu 599 EUR.

motorola 30 edge fusion prichádza vo farbách Quartz Black. Farebná varianta Aurora White bude dostupná koncom septembra.

motorola 30 edge neo

motorola 30 edge neo bude v predaji od 12. septembra za štartovaciu cenu 369 EUR.

motorola 30 edge neo prichádza vo farbách Very Peri a Black Onyx.

Značky: