Ponúknu tri ohniskové vzdialenosti.

O pripravovanom vlajkovom telefóne spoločnosti Motorola vieme už pomerne dlho. Okrem toho, že bude mať vďaka čipovej sade Snapdragon 8+ Gen 1 skutočne vysoký výkon, vieme, že ponúkne aj 200 Mpx fotoaparát. Aj napriek tomu, že telefón by mal byť na čínskom trhu uvedený ako Motorola X30 Pro, tak je možné, že jeho globálna verzia bude označená ako Motorola Frontier.

Zverejnená upútavka na nový telefón upriamuje pozornosť na netradičnú konfiguráciu fotoaparátov, ktorá ponúka tri ohniskové vzdialenosti – 35 mm, 50 mm a 85 mm. Aj keď tieto tri ohniskové vzdialenosti dávajú celkovo zmysel, portál GSMArena sa domnieva, že budú rozdelené do troch objektívov, čo by znamenalo, že do zostavy fotoaparátov sa nedostane ultraširokouhlý objektív. Myslíme si však, že Motorola to má vymyslené trochu inak. 

Motorola Frontier foto

Prvé informácie o telefóne s 200 Mpx fotoaparátom nám Motorola ponúkla už pred mesiacom, kedy aj uviedla, že na trh bude uvedený v júli ako Motorola Frontier. Nie je pritom vylúčené, že spoločnosť má v pláne uviesť viac ako iba jeden model s 200 Mpx fotoaparátom a čipovou sadou Snapdragon 8+ Gen1

Pripomeňme si, že Motorola Frontier bude používať 200 Mpx senzor ISOCELL HP1 od Samsungu, ktorý bude vytvárať 12,5 alebo 50 Mpx fotografie. 144 hz OLED displej je zakrivený a má uhlopriečku 6,67-palca. Čipset Snapdragon 8+ Gen 1 bude v modeli Frontier spárovaný s 8 alebo 12 GB pamäte RAM, ktorá bude skombinovaná so 128 alebo 256 GB internou pamäťou.

Motorola FrontierZdroj: GSMArena
Motorola Frontier

Batériu s kapacitou 4 500 mAh bude možné nabíjať pomocou kábla výkonom až 125 W. Očakávame, že bezdrôtové nabíjanie sa zastaví medzi 30 až 50 W. Po softvérovej stránke nebude samozrejme chýbať Android 12 s rozhraním Motorola MyUX. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.