Firefox je vo verzii 40 oficiálne prispôsobený pre potreby nového operačného systému Windows.

Spoločnosť Mozilla sa nedávno sťažovala na to, že inovácia na systém Windows 10 automaticky nastaví prehliadač Edge ako predvolenú aplikáciu na prehliadanie internetových stránok. Mozilla preto vydala novú verziu prehliadača Firefox, ktorý prináša drobné grafické úpravy a pomôže používateľom so zmenou tohto nastavenia.

Firefox 40 ponúka „väčšie a výraznejšie grafické prvky a viac priestoru pre zobrazenie webových stránok„. Zároveň je lepšie prispôsobený pre potreby dotykového rozhrania. V rámci rýchleho porovnania verzií 39 a 40 sme si drobné zmeny všimli, avšak tie sú naozaj kozmetické.

Firefox takisto využíva používateľom zvolený vyhľadávací nástroj a nie Microsoft Bing, ktorý je zabudovaný do oficiálnych Windows aplikácií. Túto „funkciu“ však ponúka aj Chrome.

Najvýraznejšou novinkou verzie 40 je tak vylepšené zabezpečenie rozšírení v prehliadači Firefox. Ten vás upozorní na doplnky, ktoré nie sú certifikované. Mozilla zároveň upozorňuje, že takéto doplnky budú v ďalších verziách automaticky deaktivované.

Firefox vo verzii 39

Firefox vo verzii 39

Firefox vo verzii 40

Firefox vo verzii 40

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit