Spoločnosť Mozilla prichádza so službou predplatného, ktoré ponúkne bezproblémové prezeranie webových stránok bez nežiadúcich reklám vo výške piatich dolárov mesačne.

Chystaná služba od Mozilly by okrem reklám mala umožniť aj synchronizáciu spravodajských článkov z viacerých zdrojov. Konkrétny termín spustenia služby zatiaľ nie je určený. Aktuálne prebieha prieskum, ktorý má odzrkadliť mieru záujmu u používateľov.

Spoluprácu by mala Mozilla nadviazať so spoločnosťou Scroll, ktorá by túto službu mala poskytovať. Tá však zatiaľ ako startup funguje výhradne v beta verzii. Scroll by mal ponúkať internetové prezeranie obsahu viacerých stránok bez reklám, vrátane spoločností BuzzFeed, Slate, Gizmodo Media Group či Vox Media.

Podobnú službu spustil aj Apple, no v oveľa väčšom rozsahu. Mozilla plánuje so službou začať už v októbri. Podobnú možnosť testuje Mozilla od minulého roku prostredníctvom VPN. Informácie z jej prostredia naznačujú, že existujúca služba cez VPN sa má pohybovať v cenách päť, desať a trinásť dolárov za mesiac.

Mozilla zarobí peniaze prostredníctvom obchodu so spoločnosťou Google, keďže sa stane predvoleným vyhľadávačom vo Firefoxe. Spoločnosť sa čoraz viac zaujíma o diverzifikáciu, čomu nasvedčuje aj plánovaná služba.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Mozilla mení kultové logo Firefoxu, aby reflektovala širší záber

Značky: