Tlačiareň, kopírka, skener aj fax v jednom. K tomu obojstranné kopírovanie a skenovanie aj s podávačom na dokumenty. Ide o plne vybavený stroj na tlač a digitalizovanie papierových predlôh. Pracuje s formátom A4 a obsahuje všetko podstatné do domácej pracovne aj firemného prostredia.

Na predplatné alebo bežne

Toto je zariadenie zo série kompatibilných tlačiarní v službe HP Instant Ink, ktorá vám umožní atrament predplácať a tlačiť podľa počtu strán. Teda nie podľa toho, či vytlačíte fotku alebo len jedno slovo. OfficeJet Pro 9010e sa dá pripojiť cez Wi-Fi. Na to je primárne nastavená a inštalácia prebieha automaticky cez softvér HP Smart. Dá sa použiť v smartfóne aj na počítači. V prípade, že nechcete platiť žiadne paušálne poplatky, ale atramenty si budete kupovať sami, túto možnosť máte a odmietnete zariadenie zaregistrovať v spomínanej službe. Tým ale prídete o rok bonusovej záruky a využiť budete môcť štandardnú záruku na dva roky.

Výbava

Inštalácia prebieha automaticky a uchová si informácie o vašej Wi-Fi sieti. Ďalšie smartfóny alebo počítače tlačiareň nájdu a môžete ju do nich nainštalovať. Použiť sa dá aj prepojením cez USB kábel. V prípade využitia s HP Instant Ink je potrebné, aby bola pripojená na Wi-Fi.

Sieťové rozhranie sa oplatí aj kvôli možnostiam skenovania na email alebo do vybraných adresárov. Emailovú službu a ďalšie sieťové predvoľby sa dajú nastaviť cez webové rozhranie zariadenia. Do neho sa prihlásite cez IP adresu, ktorú vám zariadenie pri potrebe niečo takouto formou nastaviť zobrazí a ako bezpečnostný prvok treba zadať PIN zariadenia.

Okrem duplexnej tlače je tu aj duplexné skenovanie a kopírovanie. Dá sa nastaviť, akou formou sa budú úlohy vykonávať. Kopírovať sa dá teda aj tak, že obojstranne potlačený list sa vytlačí rovnako alebo sa každá zo strán vytlačí na samostatný list papiera. Výklopný dotykový displej slúži na ovládanie zariadenia. Na skenovanie alebo kopírovanie nepotrebujete počítač. Automatický podávač dokumentov na skenovanie má kapacitu na 35 listov papiera. Z plochého skenera sa dá skenovať s rozlíšením 1200 dpi, rozlíšenie tlače je na rovnakej hodnote. Za minútu sa dá vytlačiť až 22 strán v ČB režime, 18 strán vo farebnom režime. Kto by chcel vyššie rozlíšenie, dá sa použiť s odpovedajúcim typom tlačového média. Teda napríklad pri tlači fotografií.

Na displej sa dajú umiestniť skratky k vami definovaným funkciám. Činnosti, ktoré často opakujete, budú dostupné tak ako preddefinované funkcie, ktoré už teraz na displeji máte. Či už by ste často skenovali doklady alebo posielali nejaké dokumenty na sieťový disk, všetko sa dá zjednodušiť a nastaviť na priamu voľbu.

Pri skenovaní sa dá použiť technológia OCR, aby ste mali vo výsledku editovateľný dokument. Skenovať sa dá do viacerých formátov, a to napríklad do obrazových ako PNG, JPG alebo TIFF a tiež do PDF alebo RTF. Tým, že ide o sieťové zariadenie, je tu možnosť napojiť sa na cloudové služby ako Dropbox, Google Disk alebo OneDrive.

Inštalačný proces je automatický a údaje o Wi-Fi sa prenesú bez potreby ručne ich zadávať cez displej zariadenia

Inštalačný proces je automatický a údaje o Wi-Fi sa prenesú bez potreby ručne ich zadávať cez displej zariadenia

Verdikt

HP OfficeJet Pro 9010e podporuje Apple AirPrint alebo Wi-Fi Direct Print. Odporúčané mesačné zaťaženie je do 1500 strán. Využíva systém štyroch samostatných atramentov. V prípade, že prejdete na systém HP Instant Ink, nemá zmysel sa zaujímať o výdrž atramentov. Tie vám kuriér doručí ešte skôr, ako sa vyprázdnia tie aktuálne. Jediné, čo počítate, sú vytlačené strany.

Hlavné prednosti

  • Duplexná tlač a skenovanie
  • Podpora cloudových služieb
  • Skenovanie na email
  • Tichá prevádzka

Cena: 173 €

Zapožičal: HP Inc.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.