Nový mobilný ekosystém je navrhnutý tak, aby bol dostatočne univerzálny a vyhovoval súčasným trendom, ktoré súvisia s tým, kde a ako používatelia pracujú.

Elite x3 je prvým mobilným zariadením vyvinutým pre firemné použitie, ktoré prináša bezproblémové spojenie produktivity phabletu, notebooku a stolného počítača v jedinom prístroji. Vďaka funkcii Continuum vo Windows 10 umožňuje Elite x3 plynulé prechody medzi režimom telefónu a stolného počítača. Používatelia môžu Elite x3 prepojiť s jeho ekosystémom príslušenstva, čím dosiahnu produktivitu desktopu a notebooku pri súčasnom zachovaní mobility typickej pre výkonný phablet. Elite x3 taktiež využíva biometriu k odomykaniu zariadenia a tým pridáva ďalšiu vrstvu zabezpečenia pre podnikových zákazníkov.

Základom ekosystému je phablet HP Elite x3. V kombinácii s príslušenstvom získate nové spôsoby jeho používania

Základom ekosystému je smartfón Elite x3. Má 5,96-palcový displej, procesor Snapdragon 820 a operačný systém Windows 10 Mobile s funkciou Windows Continuum. K dispozícii je voliteľná dokovacia stanica HP Desk Dock a voliteľné príslušenstvo Mobile Extender. Obe doplnky umožňujú ľuďom pracovať spôsobom, akým chcú, bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú. Zariadenie ponúka aj jednoduchšie a rýchlejšie nabíjanie vďaka technológii Qualcomm Quick Charge 3.0.

Dokovacia stanica Desk Dock prináša pri práci s Elite x3 používateľskú skúsenosť plnohodnotného stolného počítača. Obsahuje DisplayPort pre pripojenie externého monitoru, dva porty USB-A a USB-C pre lepšiu konektivitu vo firme a port pre ethernetový kábel pre bezproblémové rozloženie používateľskej produktivity na pracovnom stole. Elite x3 sa dokuje v režime na výšku, v pohodlnom zornom uhle pri sedení za stolom. Dok podporuje pripojenie Elite x3 v ochrannom obale aj bez neho.

Dokovacia stanica v kombinácii s monitorom zmení phablet na počítač

Príslušenstvo HP Mobile Extender vytvára používateľskú skúsenosť notebooku vďaka displeju s uhlopriečkou 12,5 palca (31,7 cm) a takmer neexistujúcemu orámovaniu. Váži zhruba 1 kg. Na príslušenstve Mobile Extender nie sú z dôvodu zvýšenia zabezpečenia uložené žiadne dáta a všetky aplikácie, heslá a súbory sú spravované a uložené priamo v zariadení Elite x3.

Vďaka službe HP Workspace môžete vo všetkých režimoch (phablet, počítač, notebook) používať aj x86 programy. Tie sú virtualizované a bežia v cloude, pretože Continuum ich natívne nepodporuje.

Toto príslušenstvo umožní používať HP Elite x3 ako notebook

Zariadenie HP Elite x3 by malo byť dostupné v letných mesiacoch, skutočná cena zariadenia, jeho ekosystému príslušenstva a predplatených služieb bude uverejnená neskôr.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit