Logitech G502 Proteus Core je novinka od spoločnosti Logitech. Tá je medzi hráčmi obľúbená, obvykle poskytuje dobrú kvalitu bez zbytočného „hypovania“. G502 je zameraná na najnáročnejších hráčov a ponúka funkcie, ktoré nie sú štandardom v tomto segmente. Cena je vyššia, na úrovni 70 EUR, ale kvalita tomu zodpovedá. Myš je z hľadiska dizajnu určená pravákom, na ergonómiu sme si chvíľu zvykali.

Tvar tela je totiž špecificky prispôsobený konkrétnemu zovretiu. Zodpovedá tomu aj rozloženie tlačidiel, tých je celkovo 11. Zaujali nás najmä tlačidlá v ľavej časti – na ľavom tlačidle sú prvky, pomocou ktorých je možné regulovať citlivosť senzora. Na ľavom boku takisto nájdete štandardné tlačidlá s funkciou dopredu a späť a špecialitou je ovládací prvok, ktorý dočasne prepína medzi dvoma nastaveniami citlivosti. Alternatívna citlivosť je aktívna iba počas stlačenia tlačidla. Je to užitočná funkcia a oceníte ju napr. v FPS tituloch, keď používate odstreľovaciu pušku.

Logitech ponúka výborne spracovaný softvér, pomocou ktorého si môžete prispôsobiť takmer všetky nastavenia myši. Od citlivosti cez makrá a funkcie tlačidiel až po kalibráciu lasera pre podložku, resp. povrch, na ktorom hráte. Prínos kalibrácie je veľmi subjektívny, ale so správaním myši počas hrania sme boli spokojní.

Rovnako subjektívna je aj „ideálna hmotnosť“ myši, Logitech pribalil päť závaží pomocou ktorých je možné zvýšiť tento parameter o 18 gramov. Bez ohľadu na extra funkcie, G502 je spracovaná naozaj kvalitne a patrí k tomu najlepšiemu, čo sa objavilo na trhu za posledných 12 mesiacov.

Cena: 69,99 EUR
Zapožičal: Logitech

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 2/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit