Takúto myš sme ešte v redakcii netestovali.

SteelSeries Rival 700 stavia na overených základoch a nebojí sa experimentovať. Myš má ergonomickú konštrukciu, ktorá pohodlne padne do ruky. Na tele si všimnete viacero materiálov, výrobca sa snažil skombinovať elegantný dizajn a protišmykové plochy. Výsledok chválime, po pár týždňoch používania je Rival 700 našou obľúbenou myškou.

Výbava tlačidiel neprekvapí, Rival 700 ich ponúka 7. Nič doteraz nevídané nečakajte, ocenili sme však tlačidlo v oblasti palca, ktoré slúži na dočasné prepnutie citlivosti senzora. Toto je v prípade väčšiny herných myší vyriešené tak, že sa prepínate medzi viacerými profilmi. Rival 700 však umožňuje dočasne aktivovať alternatívnu citlivosť podržaním spomenutého tlačidla. Funguje to veľmi dobre počas hektickej akcie a ide o pohodlnejšie riešenie ako dvojnásobné stláčanie tlačidla kvôli prepínaniu citlivosti.

Myš využíva optický senzor PixArt, má citlivosť v rozmedzí 100 až 16 000 CPI a zachytáva váš pohyb rýchlosťou 300 palcov za sekundu. Spínače v tlačidlách by mali vydržať minimálne 30 miliónov stlačení a celkový používateľský zážitok hodnotíme veľmi pozitívne.

steelseries_web2016_3_nowat

Je zrejmé, že s cenovkou 100 € musí výrobca ponúknuť aj niečo viac. V tomto prípade je to doteraz nevídaný displej, vibračná spätná väzba a vysoká miera prispôsobiteľnosti myši. Toto sú vlastnosti, s ktorými sme sa doteraz prakticky vôbec nestretli. V praxi to funguje tak, že si môžete vymeniť kryt na chrbte myši a taktiež aj menovku v zadnej časti. Dokonca aj samotný senzor je možné jednoducho odpojiť od konštrukcie a vymeniť ho za nový. Sme zvedaví, či SteelSeries bude v tomto koncepte pokračovať. Ak budú modulárne aj ostatné myši tohto výrobcu, potom môže vzniknúť celkom zaujímavý ekosystém a kúpa príslušenstva bude mať zmysel. Pretože si obľúbené „kozmetické“ časti prenesiete zo starej myši na novú. Ale kupovať ich iba kvôli jednej myši… sme zvedaví, ako na to zareagujú samotní hráči. Myšlienka je dobrá.

OLED displej je ďalší atypický prvok. Môžete si na ňom zobraziť logo vášho tímu alebo akýkoľvek obrázok. Taktiež využíva platformu SteelSeries GameSense, ktorú aktuálne podporuje iba pár hier. Počas hrania týchto hier sa na displeji zobrazujú viaceré užitočné informácie. Funguje to dobre, ocenili by sme kompatibilitu s väčším počtom titulom. Rovnako to funguje aj v prípade veľmi jemnej spätnej vibračnej odozvy. Vďaka nej vás hra upozorní na aktuálne dianie. Oceníte to v hrách ako Counter Strike. Ako už však bolo spomenuté, treba zvýšiť databázu hier s podporou GameSense.

SteelSeries Rival 700 hodnotíme ako výbornú myš. Základ funguje na jednotku a spomenuté extra funkcie dávajú myške punc jedinečnosti a exkluzivity. Nie všetci hráči však tieto funkcie využijú, a tak by sme ocenili, ak by výrobca uviedol na trh mierne lacnejší model s totožnými parametrami, ale bez extra funkcií. Bez ohľadu na to, ak máte 100 € na kúpu novej myši, Rival 700 neprehliadnite. Je to najlepšia myš, akú SteelSeries vyrobil.

Cena: 109,99 EUR
Zapožičal: SteelSeries

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 4/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit