Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo predstavila komplexné a zodpovedné AI riešenia, ktoré urýchľujú prijatie umelej inteligencie a podporujú inovácie pre jednotlivcov, firmy aj celé odvetvia, čím prináša inteligentnejšiu umelú inteligenciu pre všetkých.

Globálny technologický líder Lenovo predstavil ďalšiu fázu svojej vízie Smarter AI for All na každoročnom globálnom inovačnom podujatí spoločnosti Tech World, ktoré sa konalo v Seattle vo Washingtone. Spoločnosť predstavila komplexné portfólio riešení, služieb a zariadení AI, ktoré prinášajú transformáciu a hmatateľnú návratnosť investícií priemyselným odvetviam, podnikom a jednotlivcom na celom svete, a zároveň s tým oznámila kľúčové nové technológie.

V nadväznosti na úspechy z minulého roka , pokračuje spoločnosť Lenovo v presadzovaní hybridnej AI ako kľúčovej cesty vpred. Táto stratégia zahŕňa bezproblémovú a bezpečnú integráciu medzi súkromnými a verejnými cloudmi, ako aj riešenia na mieru pre jednotlivcov a podniky. Medzi oznámené nové technológie patrí uvedenie Hybrid AI Advantage – určený na zvýšenie efektivity podnikov, najnovší AI notebook ThinkPad X1 2-in-1 Gen 10 Aura Edition, lokálneho agenta s umelou inteligenciou s názvom Lenovo AI Now a softvérovú platformu Lenovo Learning Zone. Taktiež bola predstavená nová generácia kvapalného chladenia Lenovo Neptune, optimalizovaná pre servery s cieľom dosiahnuť ekologickejšiu AI a tiež koncepty, ktoré využívajú AI pre pozitívny sociálny dopad.

Spoločnosť Lenovo, ku ktorej sa pripojila bezkonkurenčná komunita partnerov a zákazníkov, ukázala ako umelá inteligencia definitívne prekročila hranicu svojho potenciálu a priniesla transformačné výsledky. Kombinácia odborných znalostí, infraštruktúry a neustále sa vyvíjajúceho prepojeného ekosystému spoločnosti Lenovo mení predstavy o pracovných postupoch, uvoľňuje kreativitu a mení neštruktúrované údaje na využiteľné poznatky.

K predsedovi predstavenstva a CEO spoločnosti Lenovo, Yuanqingovi Yangovi, sa pridali ďalší poprední odborníci v oblasti umelej inteligencie. Medzi nimi je aj predsedníčka predstavenstva a CEO spoločnosti AMD Dr. Lisa Su, CEO spoločnosti Intel Pat Gelsinger, zakladateľ a CEO spoločnosti Meta Mark Zuckerberg, CEO Microsoftu Satya Nadella, a zakladateľ, prezident a CEO spoločnosti NVIDIA Jensen Huang.

„V nadväznosti na oznámenia z minuloročného veľtrhu Tech World, aktívne realizujeme našu víziu hybridnej AI pre zákazníkov a partnerov na celom svete,“ povedal Yang. „Už vidíme, že AI zlepšuje kvalitu života jednotlivcov a prináša vyššia produktivita pre podniky – a Lenovo robí túto zmenu paradigmy rýchlejšou, dostupnejšou, prepojenejšou a udržateľnejšou. Našou stratégiou je kombinovať modularizáciu s prispôsobením, aby sme mohli rýchlo reagovať na potreby zákazníkov a zároveň im prispôsobovať naše riešenia.

„Naša vízia inteligentnejšej umelej inteligencie pre všetkých, ktorá je teraz realitou, uvoľňuje ľudský potenciál,“ povedal technologický riaditeľ spoločnosti Lenovo Dr. Tolga Kurtoglu a dodáva, že: „Našou kľúčovou odlišnosťou je integrácia AI v našom širokom portfóliu, od asistentov AI v zariadeniach až po efektívnejšie serverové architektúry. Spoločnosť Lenovo sa tiež pripája k našim partnerom a neúnavne sa venuje vedecky dôkladnému skúmaniu, ktoré nám umožňuje naďalej formovať budúcnosť umelej inteligencie.“

Hybridná AI prináša podnikom maximálnu návratnosť investícií

Yang vo svojej kľúčovej prezentácii spolu so zakladateľom a generálnym riaditeľom spoločnosti NVIDIA Jensenom Huangom predstavil Lenovo Hybrid AI Advantage, ktorý umožňuje organizáciám rýchlo premeniť inteligenciu na výsledky. Lenovo Hybrid AI Advantage s NVIDIA, ktoré vychádza z rozšíreného partnerstva oznámeného na minuloročnom podujatí Tech World, vzniklo zo spolupráce oboch spoločností naprieč celým portfóliom AI a prináša výpočty využívajúce AI kdekoľvek – s rýchlosťou a jednoduchosťou.

Rámec Lenovo Hybrid AI Advantage zahŕňa novú knižnicu Lenovo AI Library – komplexné úložisko šablón umelej inteligencie pripravených na nasadenie, ktoré umožňujú podnikom implementovať riešenia AI s minimálnou zložitosťou. Knižnica AI pokrýva viaceré odvetvia a obchodné funkcie vrátane marketingu, IT prevádzky, vývoja produktov a služieb zákazníkom.

Prichádza ďalšia éra vodného chladenia Lenovo Neptune na efektívne napájanie umelej inteligencie v každej oblasti

Spoločnosť Lenovo pokračuje vo svojom neochvejnom úsilí v oblasti bezpečnej a efektívnej hybridnej infraštruktúry v každom bode – od “edge to cloud”, pričom stanovuje nové štandardy pre udržateľnú prevádzku vysokovýkonných výpočtových systémov (HPC). Nový rad riešení ThinkSystem  umožňuje až 100-percentný odvod tepla vrátane serverov, ktoré zvyšujú efektivitu a integrujú platformy NVIDIA Blackwell a NVIDIA GB200 do podnikov všetkých veľkostí.

Šiesta generácia kvapalinových chladiacich systémov Neptune sa teraz zavádza do ekosystému partnerských spoločností, čo umožňuje organizáciám po celom svete budovať a prevádzkovať akcelerované výpočty pre generatívnu AI, pričom sa tak znižuje spotreba energie v dátových centrách až o 40 %.

Zariadenia, riešenia a koncepty AI, ktoré sú personalizovanejšie, produktívnejšie a bezpečnejšie

Spoločnosť Lenovo je bezkonkurenčná v ponuke rozmanitého ekosystému hybridných funkcií umelej inteligencie v najširšom portfóliu na trhu – od počítačov, smartfónov, zmiešanú realitu, tabletov a príslušenstva zariadení k serverom, úložiskám a verejnému/súkromnému cloudu. Infúzia AI teraz prináša hyperpersonalizáciu, ultraproduktivitu a bezprecedentnú ochranu spracovania údajov pre prácu, vzdelávanie a osobné použitie.

Spoločnosť Lenovo odhalila novú generáciu personalizovanej AI:  Začlenením umelej inteligencie naprieč celým svojim portfóliom chce spoločnosť Lenovo transformovať spôsob, akým ľudia pracujú a komunikujú, zjednodušiť procesy, podporiť bezproblémovú spoluprácu a zamerať sa na špičkové zabezpečenie. Kľúčové oznámenia na konferencii Tech World 2024 odrážajú záväzok spoločnosti Lenovo rozvíjať inteligentnejšie technológie, ktoré majú zmysluplný vplyv a zlepšujú skúsenosti používateľov v celosvetovom meradle.

Spoločnosť Lenovo ďalej predstavila Lenovo AI Now, lokálneho asistenta AI, ktorý transformuje počítače na osobných asistentov, nový AI notebook ThinkPad X1 2-in-1 Gen 10 Aura Edition, ktorý obsahuje funkcie umelej inteligencie pre efektívnu hybridnú prácu a tiež Lenovo Learning Zone – osobnú platformu na vzdelávanie podporovanú AI. Okrem toho spoločnosť Lenovo predstavila vzrušujúce nové overené koncepty, ako napríklad koncept s kódovým označením Lenovo AI Buddy, vizuálny interaktívny modul, ako aj pokročilé technologické ukážky vrátane riešení Workstation AI a ThinkShield AI PC security, čím demonštrovala svoje vedúce postavenie v oblasti špičkových riešení AI.

Spoločnosť Motorola oznámila spustenie beta testovania nových skúseností moto ai, ktoré povýšia a zjednodušia každú interakciu so smartfónom pomocou súhrnov osobnej komunikácie na požiadanie, automatickej identifikácie akčných položiek a kontextových informácií generovaných umelou inteligenciou pre zachytený obsah, napríklad fotografie.

Vývoj zameraný na človeka a prelomová umelá inteligencia

Lenovo uviedlo na trh inovatívne technológie a osvedčené koncepty, ktoré sú navrhnuté tak, aby posilnili pozíciu jednotlivcov, chránili kultúrne dedičstvo a prispievali k zlepšeniu kvality života.

„Inovujeme bez toho, aby sme ohrozili naše hodnoty a záväzok slúžiť rôznym komunitám,“ povedal Doug Fisher, riaditeľ pre bezpečnosť a umelú inteligenciu spoločnosti Lenovo. „V každom okamihu kombinujeme bezpečnosť a AI a vyhodnocujeme všetky iniciatívy spoločnosti Lenovo v oblasti AI, aby sme zabezpečili, že sa zrýchlene posunieme do budúcnosti, ktorá uprednostňuje súkromie, transparentnosť a zodpovednosť.“

Spoločnosť Lenovo uviedla na trh Alzheimer Intelligence, prvého avatara pre ľudí trpiacich Alzheimerovou chorobou a demenciou, ktorý využíva kurátorský súbor údajov o skutočných skúsenostiach na poskytovanie zmysluplnej podpory ľuďom, ktorí čelia ťažkej diagnóze. Alzheimer Intelligence vychádza z iniciatívy spoločnosti Lenovo Work For Humankind, ktorá ukazuje, ako inteligentnejšie technológie vrátane zodpovednej umelej inteligencie môžu spájať ľudí v záujme spoločenského dobra.

Predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Yuanqinga Yanga privítali na pódiu s novým komplexným komunikačným riešením na báze umelej inteligencie pre ľudí s ALS, ktoré kombinuje avatary s umelou inteligenciou, technológiu sledovania očí a prediktívne LLM.

Lenovo sa spojilo s InCor, poprednou kardiologickou nemocnicou v Latinskej Amerike a spoločne  predstavili klinicky overenú platformu pre diagnostiku arytmie, ktorá prináša umelú inteligenciu do malého nositeľného IoT zariadenia na monitorovanie v reálnom čase.

Ďalšie informácie nájdete na stránke podujatia Tech World ’24 a tiež v press kite. 

Značky: