Super luxusný smartfón Vertu Aster Onyx Calf máme v našej redakcii. Prinášame rýchly prehľad a našej dojmy. Detailnejší pohľad pripravujeme.

Vertu je anglický výrobca luxusných smartfónov a ponúka niekoľko unikátnych modelov v rôznych vyhotoveniach. Teda kupujete si vybraný modelový rad a z neho máte na výber niekoľké dizajnové varianty.

vertu (1)_nowat

My sme mali model z jahňacej kože a titánovými plátmi. Môžete si však zakúpiť aj model z kože raje. Tu budete musieť ale doplatiť, nakoľko ten stojí 7 700 EUR. Náš model je z tých „lacnejších“ a kúpiť si ho môžete za 5 200 EUR.

vertu (2)_nowat

Výrobca kladie veľký dôraz na kvalitu spracovania a telefón je vyrábaný ručne. Vzadu pod krytom na SIM kartu je aj podpis človek, ktorý váš kus skladal. Výrobca pridáva aj nadštandardnú softvérovú výbavu vo forme špeciálnych aplikácií, zvukov pripravených v spolupráci s londýnskym symfonickým orchestrom a tiež špeciálne pozvánky. Práve to robí z telefónov Vertu pridanú hodnotu pre majiteľov. Všetko ide o špeciálne akcie z oblasti nakupovania, gastro biznisu alebo napríklad hotelierstva. Stačí sa vo vybraný (a luxusných) hoteloch preukázať vlastníctvom takéhoto telefónu a dostanete napríklad kredit 100 EUR na všetky drinky a to nielen v hoteli, kde sa práve ubytujete. Pripravujeme detailnejšiu recenziu, kde sa pozrieme aj na špeciálne aplikácie, napríklad šifrovaného klienta na bezpečnú komunikáciu. Ten je pripravený v špeciálnej kooperácii s výrobcom aplikácie a Vertu.

Technické parametre

Operačný systém: Android 4.4
CPU: Qualcomm Snapdragon 801, 2,3 GHz, 4-jadrový
Pamäť: 2 / 64 GB
Displej: 4,7“ Full HD LCD, 16. mil farieb
Fotoaparát: 13 MPix, Dual LED flash
USB konektor: microUSB
Formát SIM: Micro SIM

Fotogaléria

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.