Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Celosvetová platobná platforma s trhovou hodnotou 22,5 miliardy dolárov ohlásila dnes vstup na osem európskych trhov.

  • Vďaka inovatívnemu riešeniu môžu online obchody začať prijímať platby od zákazníkov z celého sveta behom niekoľkých minút
  • Firmy ako Kickstarter, FeedBear a mnohí ďalší už Stripe využívajú

Celosvetová platobná platforma Stripe, ktorá patrí medzi najrýchlejšie sa rozvíjajúce technologické spoločnosti na svete, dnes oficiálne spustila svoje služby na Slovensku. Online obchodníkom dovoľuje prijímať platby z akejkoľvek krajiny sveta, čo im umožňuje rásť a rozširovať svoje služby v globálnom meradle.

Stripe každoročne spracováva platby v objeme miliárd dolárov pre milióny spokojných zákazníkov, vrátane startupov a veľkých spoločností ako napríklad Google, Amazon, Uber alebo Shopify. Na Slovensku spoločnosti ako FeedBear a ďalšie už aktívne Stripe využívajú a ponúkajú svoje služby a tovar zákazníkom okolo celého sveta.

„Na Slovensku sledujeme veľa talentov v oblasti technológií a podnikania v online priestore. Veríme, že čoraz viac slovenských spoločností má potenciál globálne rásť,“ hovorí Felix Huber, riaditeľ spoločnosti Stripe pre strednú a východnú Európu, Blízky východ a Afriku. „Platforma Stripe má potenciál pomôcť slovenským spoločnostiam, aby svoju kreativitu a ambície ukázali aj zvyšku sveta.“

Iba pár klikov a slovenskí podnikatelia môžu začať exportovať cez infraštruktúru Stripe

Už oddnes majú spoločnosti možnosť prijímať platby vo viac ako 130 menách v priebehu 10 minút prostredníctvom medzinárodnej platobnej a pokladničnej siete Stripe. Okrem toho môžu firmy využívať Stripe na účtovníctvo, fakturovanie, platby tretím stranám a na optimalizáciu mobilných platieb – všetko v rámci jedného prehľadného dashboardu. Používatelia Stripe majú taktiež prístup k mobilným peňaženkám ako Apple Pay a Google Pay.

Stripe pomáha slovenským firmám minimalizovať online podvody

Celosvetový predaj prináša okrem nakladania so zahraničnými menami aj prekážku v podobe podvodného konania. Unikátna technológia strojového učenia, ktorú využíva Stripe, zabezpečuje ochranu proti podvodom a chráni slovenské firmy a ich zákazníkov pred podvodnými transakciami.

Stripe podporuje nové biznis modely podnikania na internete a  tradičným firmám pomáha rýchlejšie inovovať

Pozorujeme vznik novej vlny internetových spoločností, akými sú online trhoviská, crowdfundingové platformy a firmy, ktoré fungujú na báze predplatného. Čoraz viac aktivít sa presúva do online priestoru, na čo Stripe reaguje ponukou takých nástrojov pre slovenských softvérových vývojárov a podnikateľov, ktoré im môžu pomôcť stať sa súčasťou novej generácie internetových gigantov.

„Stripe je jedným z najjednoduchších platobných riešení, ktoré je zároveň developer-friendly. Jeho komplexné API (rozhranie pre programovanie aplikácií) a rozsiahly ekosystém integrácií nám ušetrili kopu času. Ďakujeme za skvelý produkt!“ – Tomáš Vestenický, zakladateľ FeedBear (pozn. online služba, umožňujúca zber spätnej väzby od zákazníkov)

Stripe neúčtuje žiadne zriaďovacie poplatky, mesačné poplatky a neobsahuje skryté poplatky. Za každú úspešnú transakciu uskutočnenú platobnou kartou na Slovensku je transakčný poplatok 1,4% + 0,25 €.

Značky: