Huawei uvádza do predaja na Slovensku vlajkovú loď svojho portfólia z oblasti notebookov. Huawei MateBook X Pro s bezrámčekovým displejom prináša novú úroveň spolupráce na viacerých zariadeniach, ultratenký dizajn a dostatok výkonu aj pre najnáročnejších.

Huawei MateBook X Pro

Huawei MateBook X Pro

Displej s takmer neexistujúcim rámom

Bezrámčekový FullView displej zaberá úctyhodných 91 % plochy notebooku MateBook X Pro a môže sa pochváliť vernou reprodukciou štandardného farebného spektra RGB a vysokým jasom. Jeho pomer strán sa tiež prispôsobil aktuálnym trendom medzi prémiovými zariadeniami – vďaka pomeru 3:2 a 3K rozlíšeniu je k dispozícii viac zobrazovacieho priestoru. Displej je v tomto prípade dotykový a ponúka tak viac možností intuitívneho ovládania.

Huawei MateBook X Pro

Huawei MateBook X Pro

Výkon a batéria pre najnáročnejších

MateBook X Pro prináša množstvo generačných vylepšení v oblasti hardvéru. V ultra tenkom kovovom tele notebooku sa nachádza napríklad desiata generácia procesora Intel Core i7, ktorej sekunduje 16 GB operačnej pamäte a obrovský 1 TB SSD disk.

Zásadnou úžitkovou hodnotou je tiež veľká kapacita batérie, ktorá notebook hravo prevedie celým pracovným dňom a prípadne ešte polovicou ďalšieho. Ak by predsa len nestačila, k dispozícii je 65 W adaptér s koncovkou typu USB-C. Ten ju zvládne veľmi rýchlo dobiť do plnej kapacity. Nabijete ním aj smartfón.

Príslušenstvo k Huawei MateBook X Pro

Príslušenstvo k Huawei MateBook X Pro

Profesionálny výkon a batériu s dlhou výdržou ocenia napríklad manažéri, ktorí nebudú limitovaní množstvom spustených aplikácií ani dobou plného výkonu bez pripojenia do zásuvky, medzi pracovnými schôdzkami alebo na služobnej ceste. Technologickí nadšenci si s vlajkovou loďou Huawei užijú pri editovaní náročnej grafiky a vďaka dedikovanej grafickej karte NVIDIA získajú plnohodnotný nástroj aj hráči počítačových hier.

Bezpečnosť ako priorita

Bezpečnosť je jednou z horúcich tém, pokiaľ ide o mobilné zariadenia. Huawei MateBook X Pro je preto vybavený senzorom odtlačkov prstov v tlačidle na zapínanie. Koncept ľahko dostupného zabezpečenia bol prevzatý zo smartfónov, kde sa v priebehu rokov výborne osvedčil. Keďže aj táto technológia sa posúva dopredu, v MateBookoch Huawei nájdete snímač odtlačkov prstov, ktorý svojou rýchlosťou a spoľahlivosťou ohromí aj majiteľov top smartfónov.

Príslušenstvo k Huawei MateBook X Pro

Príslušenstvo k Huawei MateBook X Pro

MateBook X Pro, ako zariadenie určené pre najnáročnejších užívateľov, podporuje vďaka operačnému systému Windows 10 Pro tiež širokú škálu pokročilých funkcií na profesionálne využitie. Spoločne s Huawei Share, nástrojom na zdieľanie súborov a prácu na viacerých zariadeniach Huawei naraz, je MateBook X Pro ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí chcú pracovať efektívne a zároveň sa nechcú obmedzovať po stránke výkonu a funkcií.

Dokovavacia stanice pre Huawei MateBook X Pro

Dokovavacia stanice pre Huawei MateBook X Pro

Medzi portami nájdete len dva USB-C porty na jednej strane + 3,5 mm jack port na slúchadlá/mikrofón. Na druhej strane je klasický USB-A port. Súčasťou dodávky je rozširovacia dokovacia stanica, ktorá má VGA pripojenie na monitor, ďalej HDMI výstup, jeden USB-C port a jeden veľký USB port.

Huawei MateBook X Pro a možnosť prenosu informácií zo smartfónu

Huawei MateBook X Pro a možnosť prenosu informácií zo smartfónu cez Huawei Share

MateBook X Pro je v predaji od 17. 8. u predajcu NAY a distribútora WESTech. Odporúčaná cena zariadenia je 1 949 eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.