Brat Pabla Escobara prichádza s novým ohybným smartfónom.

Brat bývalého kolumbijského drogového šéfa, Roberto De Jesús Escobar Gaviria, prišiel s novým návrhom ohybného smartfónu Escobar Fold 1, ktorý by na rozdiel od Samsung Galaxy Fold mal mať nezničiteľný displej. Na novinku upozornil portál CNET.

Nemalo by sa tak stať, že ak vám spadne alebo ak ho trochu viac ohnete, prestane displej fungovať. Roberto tiež ohlásil, že na rozdiel od Google a Apple by mal byť jeho telefón tiež zabezpečený tak, aby sa do neho nedokázal nikto iný dostať. Svojou novinkou chce konkurovať podobným smartfónom, ako je už spomínaný Galaxy Fold či novinke Motorola Razr a Huawei Mate X.

Čo sa týka ceny, tá naozaj prekvapí. Na rozdiel od ostatných konkurentov by mala byť cena telefónu Escobar Fold 1 len smiešnych 350 dolárov za 128 GB verziu a 500 dolárov za 512 GB verziu. Možno si myslíte, že cena zodpovedá slabším parametrom, avšak nie je tomu tak.

Smartfón vyniká 7,8-palcovým ohybným AMOLED displejom s rozlíšením Full HD+. Beží na Android verzii 9.0 Pie a poháňa ho výkonný chipset  Snapdragon 855 v spojení s grafickým čipom Qualcom Adreno 640 a 6 alebo 8 GB RAM. Duálna kamera má rozlíšenie 16 a 20 Mpx.

Roberto poznamenal, že špecifikácie Escobar Fold 1 sú oveľa lepšie ako špecifikácie Samsungu alebo Applu, pretože tieto spoločnosti využívajú starú technológiu a používajú ju ako niečo nové. 20 Mpx kamery sa vraj dajú v Ázii zohnať aj za menej než 10 dolárov.

Podľa Escobara je svet plný spoločností, ktoré okrádajú ľudí: “Nie pre nič za nič je Apple najziskovejšia spoločnosť, keď ich stojan pre počítač je drahší než samotný iPhone, to je absurdné.

To všetko chce však Escobar zmeniť. Escobar Fold 1 by sa mal predávať v dvoch už spomenutých verziách a so slotom pre dve SIM-karty. Smartfón si už môžete objednať na stránke escobarinc.com. Doprava do celého sveta je zdarama.

Autor: Samuel Novitzky

Zdroj: CNET

Titulná fotografia: Escobar

Prečítajte si aj:

Motorola Razr naozaj v našich rukách (doplnené o VIDEO TOUCHIT)