Amazon a Microsoft urobili ďalší veľký krok k prehĺbeniu vzájomného partnerstva.

Funkcie telefonovania a videohovorov boli pre Echo zariadenia od Amazonu s podporou virtuálnej hlasovej asistentky Alexa odjakživa jednými z hlavných nákupných motívov množstva ich používateľov. Kým doteraz boli ľudia pri hlasových i videohovoroch odkázaní výhradne na podporu softvéru od Amazonu, po novom sa im otvárajú nové možnosti vďaka podpore Skypu, ktorá je dostupná od 19.11.2018. Novinku oznámil Microsoft na svojom oficiálnom Skype blogu.

Pokiaľ patríte medzi majiteľov akéhokoľvek Echo zariadenia od Amazonu, stačí vám jednoduchý hlasový pokyn „Alexa, call Mom on Skype“ a už o pár sekúnd sa môžete rozprávať napríklad so svojou mamou. Pre našincov samozrejme platí, že hlasové pokyny bude potrebné zadávať v anglickom jazyku a podpora slovenčiny naďalej ostáva hudbou budúcnosti. Pri príležitosti predstavenia novej funkcie Skype dokonca v 34 krajinách sveta pridá svojim klientom aj 200 voľných minút, ktoré môžu využiť na volania zo Skypu na klasické mobilné telefónne čísla.

Pre aktiváciu novinky je potrebných len pár klikov v aplikácii Amazon Alexa App. V nej treba prejsť do nastavení, v rámci nastavení do časti „komunikácia“ a ďalej kliknúť na „Skype“. Pre dokončenie sa následne stačí už len prihlásiť svojim Microsoft účtom a „skypovaniu“ cez Echo Dot, Echo Show či Echo Spot už nič nebude brániť. V tejto chvíli je novinka dostupná v USA, Veľkej Británii, Kanade, Írsku, Indii, Austrálii a na Novom Zélande, no už čoskoro pribudnú mnohé ďalšie krajiny.

Zdroj: TechCrunch

 

Prečítajte si aj:

Takto začínal Skype: Využíval neaktívne počítače a spamoval používateľov

Značky: