Jedným z úplne nových Apple zariadení tohto roka má byť headset pre zmiešanú a virtuálnu realitu.

Známy odborník na Apple, Mark Gurman z agentúry Bloomberg, priniesol ďalšie informácie o pripravovanej náhlavnej súprave, ktorú podľa všetkého v tomto roku americká spoločnosť predstaví. Podľa jeho informácií zo zákulisia Apple bude headset vybavený dvoma portmi: rozhraním USB-C na prenos dát a vlastným magnetickým konektorom na pripojenie externej batérie.

Ide o trochu prekvapujúci krok, ale Apple sa preň vraj rozhodlo pre zníženie hmotnosti celého zariadenia, ktoré bude mať používateľ dlhé hodiny na hlave. Priložený napájací kábel je údajne vybavený okrúhlou koncovkou, ktorá sa magneticky pripája k náhlavnej súprave. Po vložení do náhlavnej súpravy sa koncovka musí otočiť v smere hodinových ručičiek, aby sa zaistila na mieste, čo zabezpečí, že kábel počas používania náhlavnej súpravy nevypadne, poznamenáva Gurman.

Napájací zdroj sa údajne bude podobať na nedávno predstavený napájací blok MagSafe a bude mať približne veľkosť iPhonu. Gurman tvrdí, žetento zdroj vydrží headset napájať približne dve hodiny. Vášniví hráči teda budú na dlhšie hranie potrebovať viac batérií.

Gurman očakáva, že spomínaná náhlavná súprava sa bude volať „Reality Pro“ alebo „Reality One“ a vyjde zákazníkov na približne 3000 amerických dolárov. Hovorí tiež, že bude mať dva displeje s rozlíšením 4K (jeden pre každé oko), bude poháňaný čipom M2 a v jeho výbave bude približne tucet senzorov a kamier na sledovanie pohybu očí a gest rúk. Headset by mal byť predstavený na konferencii WWDC 2023.

Zdroj: Bloomberg.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.