Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pozýva na jedinečné zážitkovo-edukačné podujatie „Študuj dopravu“, kde sa môžete zoznámiť s perspektívnou prácou v oblasti dopravy. Akcia sa koná pod záštitou Ministerstva dopravy SR už vo štvrtok 3. októbra od 9:00 do 12:30 v priestoroch Strednej priemyselnej školy dopravnej v Trnave. Vstup je bezplatný a otvorený pre širokú verejnosť. Chýbať nebude ani národný dopravca.

„Podujatie Študuj dopravu je výbornou príležitosťou pre mladých ľudí objaviť kariérne možnosti, ktoré ponúka železničná doprava. Vďaka eurofondom môžeme modernizovať našu železničnú infraštruktúru a technológie, čím pripravujeme prostredie pre budúce generácie železničiarov. Tieto investície nielen zlepšujú komfort cestovania, ale zároveň otvárajú nové perspektívy pre mladých odborníkov, ktorí budú mať príležitosť podieľať sa na budúcnosti udržateľnej dopravy na Slovensku,“ uviedla štátna tajomníčka Ministerstva dopravy SR Denisa Žiláková.

Cieľom podujatia je zvýšiť záujem žiakov 2. stupňa základných škôl o štúdium na stredných odborných a vysokých školách so zameraním na dopravu. Popri vzdelávacích aktivitách nebude chýbať:

  • kariérové poradenstvo pre výber študijného smerovania,
  • informácie o povolaniach v doprave,
  • riadenie rušňa prostredníctvom vlakového trenažéra,
  • prehliadka priestorov školy, vystaveného autobusu, kamióna aj pojazdnej dielne,
  • dopravná výchova,
  • dopravné simulátory, virtuálnu realitu,
  • nácvik poskytovania prvej pomoci,
  • dopravné kvízy, súťaže a kreatívne aktivity.

Klub priateľov železníc Trnavy a okolia zároveň pozýva účastníkov podujatia na železničnú stanicu (nástupište č. 4) na prehliadku stálej expozície pamiatok železničnej dopravy.

Železničná spoločnosť Slovensko – Najzamestnávateľ 2023 v kategórii Doprava a logistika

Národný dopravca predstaví svoje nedostatkové povolania, ako sú napríklad rušňovodič a vlakvedúci, a zábavné aktivity pre všetkých žiakov. Návštevníci si môžu vyskúšať virtuálnu realitu, pozrieť si videoprojekciu a získať cenné informácie o pracovných príležitostiach v ZSSK vrátane zapojenia sa do štipendijného programu ZSSK, ktorý spoločnosť na SOŠD Trnava aktívne podporuje. 

„Pre mladú generáciu, ktorá sa zaujíma o železnicu, ponúka Železničná spoločnosť jedinečnú možnosť zapojiť sa do duálneho vzdelávania už počas štúdia. Tento systém im umožňuje prepojiť teóriu s praxou a získať reálne skúsenosti priamo v našej spoločnosti. Zároveň majú možnosť využiť náš štipendijný program, ktorý im poskytne finančnú podporu a otvorí dvere k perspektívnej kariére. Naším cieľom je inšpirovať a podporovať mladých odborníkov, ktorí budú formovať budúcnosť železničnej dopravy na Slovensku,“ uviedol generálny riaditeľ ZSSK Peter Helexa.

V rámci náborovej kampane s názvom „Držíme Slovensko v pohybe” Železničná spoločnosť kladie dôraz na to, aby práca v ZSSK nebola len profesiou, ale poslaním udržiavať Slovensko v pohybe. Zamestnanci sú hrdí, že pracujú pre stabilného národného dopravcu s bohatou tradíciou, ktorý spája mestá a prispieva k udržateľnej mobilite ako najväčší poskytovateľ elektromobility na Slovensku. 

Podujatie Študuj dopravu poskytuje jedinečnú šancu pre žiakov nielen objaviť fascinujúci svet dopravy, ale aj získať informácie o aktuálnych pracovných príležitostiach a výhodách, ktoré ZSSK ako zamestnávateľ ponúka. Očakávaný priemerný plat v ZSSK za rok 2024 je až 1 951 eur, pričom skutočná priemerná mzda za obdobie prvých sedem mesiacov roka 2024 je u rušňovodičov viac ako 2 200 eur. 

V ankete Najzamestnávateľ 2024 môžete zahlasovať za Železničnú spoločnosť Slovensko a dopomôcť jej k obhájeniu prvého miesta v kategórii Doprava a logistika. Hlasovanie so zaujímavými výhrami prebieha tu – Najzamestnávateľ (najzamestnavatel.sk).

Viac informácií nájdete na webe Podujatia – ŠTUDUJ DOPRAVU (studujdopravu.sk).       

Značky: