Multifunkcia určená do kancelárie, kde potrebujete tlačiť viac. Nemusíte počítať každý náklad a či tlačíte viac alebo menej, vždy získate všestranné zariadenie pre menší pracovný tím. Ide o tankový systém náplní. Nemusíte zakaždým kupovať samostatné zásobníky s atramentom a vkladať ich do zariadenia.

Zakaždým, keď bude treba, len dolejete atrament. V základnom balení máte z každej farby po jednej náplni, v prípade čiernej sú v balení tri náplne.

PIXMA G7040 je navrhnutá tak, aby ste sa k nej pripojili nielen cez USB kábel, ale aj cez Wi-Fi. Spraviť tak môžete cez počítač alebo smartfón. Aplikácia pre Android a iOS podporuje tlač aj skenovanie. Vidno, že trh už nie je len o tlači ako takej, ale o celkovej konektivite zariadení medzi sebou. Tento model je určený do náročnejších prevádzok a jeho vstupný zásobník má kapacitu 350 listov (250 spodný, 100 zadný). Môžete tlačiť aj fotografie, zariadenie s tým priamo počíta, hoci to nie je typická fototlačiareň.

Veľkou výhodou a dôvod, prečo uprednostniť tento model, je aj ADF podávač na 35 listov a obojstranné kopírovanie z tohto podávača. Takisto je tu automatická obojstranná tlač. Všetko sa dá nastaviť z dvojriadkového displeja a pomocou tlačidiel na ovládacom paneli. Je tu prítomný aj faxový modul, takže výrobca pridal numerickú klávesnicu. Ovládanie je rýchle a najmä ľahko pochopiteľné. Parametre tlače, typ papiera, špeciálne kopírovanie alebo kompletná údržba, to všetko sa dá nastaviť priamo zo zariadenia a netreba nič inštalovať.

Softvérový ovládač však poskytne lepšie možnosti nastavenia a vytvorenia prednastavených úloh. Takisto sa oplatí použiť špeciálneho sprievodcu na pripojenie zariadenia k Wi-Fi sieti. Všetko cez počítač a dokonca aj bez použitia USB kábla. Ak máte v dosahu viac sietí, ku ktorým sa PC môže pripojiť, istejšie je použitie prepojenia cez USB a nakonfigurovanie zariadenia touto cestou.

Informačný displej zobrazuje intenzitu signálu Wi-Fi a základné informácie o nastavenom režime. Ak máte nastavené duplexné kopírovanie, budete to na displeji vidieť. Takto sa vyhnete problémom pri použití zariadenia na priamo.

Cena tlače

Canon PIXMA G7040

Ukazovateľe atramentu v tlačiarni Canon PIXMA G7040, Zdroj: Canon

Farebné atramenty vytlačia 7700 strán, čierny 6000. V balení ale máte tri čiernej náplne, takže už po kúpe je zariadenie pripravené na tlač 18 000 strán v čiernobielom režime. Výhodou tankových náplní je aj to, že dostávate nadštandardné kapacity už od kúpy zariadenia. Nie sú tu žiadne polovičaté náplne ani niečo ako „štartovací toner“. Pri cene 9,90 eura za čiernu náplň je cena čiernej strany 0,17 centa. Pri tlači vo farebnom režime bude cena 0,3 centa. Jedna farebná náplň stojí 6,90 eura.

Stav atramentu si skontrolujete cez priehľadné nádrže. Farebné vpravo, čierna nádoba je vľavo. Tento spôsob naplňovania je nielen lacnejší, ale aj ekologickejší. Výrobca myslel na čistotu doplňovania. Nehrozí žiadne kvapnutie vedľa ani nežiaduce postriekanie okolia.

Kvalita tlače je rozdelená do niekoľkých úrovní. Režimy úspory poznáte sami zo zariadení tejto značky alebo iných a rozdiely sú viditeľné. Najrýchlejší a zároveň najúspornejší režim zobrazuje mierne vyblednuté, ale rozpoznateľné farebné prechody. Na tlač textov je to dobrý režim, aj na bežnú komunikáciu. Netreba sa obmedzovať len na tlač dokumentov horšej kvality pre vlastnú potrebu. Rýchlosť tlače je do 13 str./min. v ČB režime, farebných strán vytlačíte za jednu minútu až šesť.

Canon PIXMA G7040

Dopĺňanie atramentu v tlačiarni Canon PIXMA G7040, Zdroj: Canon

Hlavné výhody:

  • Plná výbava multifunkčného zariadenia
  • Nadštandardná atramentová výbava
  • Tlač do rozlíšenia: 4800 × 1200 dpi
  • Zanedbateľná cena tlače
  • Obojstranný ADF aj tlač

Verdikt

Canon PIXMA G7040 je pokročilé zariadenie do malej kancelárie. Má všetko potrebné, čo môžete od multifunkcie očakávať. Najviac poteší obojstranný podávač a duplexná tlač. Nízka cena tlače ide ruka v ruke so systémom tankovej náplne.

Získate kvalitnú tlač a popritom máte voľnú ruku pri tlači prezentačných materiálov a fotiek. Stačí vybrať typ fotopapiera a zvoliť najvyššie rozlíšenie. Chcete do firmy kúpiť laserovú multifunkciu? Zbystrite pozornosť nad touto atramentovou. Mohla by sa vám oplatiť oveľa viac.

Cena: 379 €

Zapožičal: Canon Slovakia

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.