Alternatíva k lokálnej Wi-Fi sieti.

Spoločnosť Signify, ktorá je známa výrobou Philips svietidiel, oznámila nové Li-Fi svetlá s názvom Truelifi. Li-Fi je označenie bezdrôtovej technológie, ktorá využíva na prenos dát svetlo a v prípade Truelifi je k dispozícii prenosová rýchlosť až 250 Mbps.

Nové svietidlá dosahujú takúto prenosovú rýchlosť pri prenose dát medzi dvoma fixnými bodmi. Zároveň dokážu vytvoriť lokálnu sieť, ktorá je alternatívou k Wi-Fi sieti a v takomto prípade sú prenosové rýchlosti do 150 Mbps.

Spoločnosť Signify predstavila okrem nových svietidiel aj vysielače, ktoré je možné zakomponovať do existujúcich svetiel značky Philips. Signify chce svojim riešením osloviť najmä kancelárske budovy a nemocnice a tiež firmy, ktoré majú priestory, kde nie je možné z dôvodu rôznych obmedzení vytvoriť Wi-Fi sieť.

Nakoľko dnešné zariadenia nepodporujú technológiu Li-Fi natívne, pre pripojenie do svetelnej siete je potrebné použiť USB kľúč, ktorý sa pripojí k počítaču.

Zdroj: Signify

Prečítajte si aj:

Philips HUE: Poznáte lepšie inteligentné žiarovky?

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit