Bittium je fínska spoločnosť s viac ako 30-ročnými skúsenosťami v rádiokomunikačných technológiách.

Má aj bohaté skúsenosti so spracovania biosignálov, vytváraním produktov pre taktickú komunikáciu, poskytovaním mobilných zariadení a riešením kybernetickej bezpečnosti certifikovanej pre použitie na bojiskách. Spoločnosť pred pár hodinami predstavila svoj nový smartfón – Bittium Tough Mobile 2.

Spoločnosť tvrdí, že ide o najbezpečnejší smartfón na svete, ktorý je vhodný pre profesionálne aj osobné použitie. Má viacvrstvovú bezpečnostnú štruktúru, založenú na operačnom systéme Android 9 Pie, s bezpečnostnými funkciami a softvérom integrovaným priamo do zdrojového kódu. Tým je zabezpečené, že údaje uložené v zariadení ako aj samotné prenosy údajov sú skutočne účinne chránené.

Smartfón bude vybavený niekoľkými funkciami šifrovania, autentifikácie a správy kľúčov, neustálymi bezpečnostnými kontrolami, bezpečnostnou platformou pre ochranu informácií a režimom ochrany osobných údajov. Ten vypne mikrofóny, fotoaparáty, Bluetooth a zníži presnosť senzorov, a to jediným stlačením tlačidla. Tough Mobile 2 je kompatibilný so softvérom Bittium Secure Suite, ktorý umožňuje vzdialenú správu telefónov.

Komponentové a softvérové ​​riešenia telefónu môžu byť auditované pre použitie orgánmi a certifikované pre bezpečné používanie vládnych úradníkov. Bittium sľubuje oproti klasickým smartfónom lepšiu dostupnosť bezpečnostných aktualizácií. Zariadenie podporuje niekoľko izolovaných a zabezpečených pracovných priestorov, ktoré umožňujú používateľom ľahko a bezpečne spracovať dôverné údaje dokonca aj viacerých organizácií, ako aj ich osobné údaje alebo aplikácie sociálnych médií.

Bittium Tough Mobile 2 má dotykovú obrazovku s 5,2-palcovým Full HD rozlíšením. O chod zariadenia sa stará čipset Snapdragon 670, 4 GB pamäte RAM, 64 GB úložného priestoru eMMC, ktoré je možné rozšíriť pomocou microSD kariet. Hlavný fotoaparát na zadnej strane zariadenia ponúka 12 Mpx rozlíšenie. Na prednej strane sa vyníma 5 Mpx selfie kamera a dva stereo reproduktory. Z ďalšej výbavy môžeme spomenúť dvojpásmové Wi-Fi, Bluetooth 5.0 a NFC.

Smartfón má certifikáciu IP67, takže je zabezpečená odolnosť voči vode a prachu. Túto vlastnosť vylepšuje certifikát MIL-STD-810G, ktorý garantuje zvýšenú odolnosť voči nárazom a otrasom. Tough Mobile 2 ďalej ponúka dual-SIM funkcionalitu, 3000 mAh batériu, rovnako ako samostatné tlačidlá voľby režimov Privacy, Emergency a Push-to-talk.

Tento bezpečný smartfón je teraz dostupný formou predobjednávky na internetovej stránke spoločnosti Bittium. Cena je stanovená na 1 550 eur.

Zdroj: Bittium

Titulný obrázok: GSMArena

Prečítajte si aj:

EXODUS 1 oficiálne: HTC predstavilo svetovo prvý blockchainový telefón

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.