Aj s bonusom zadarmo.

Zabudované aplikácie v smartfónoch ponúkajú jednostranný pohľad ich vývojárov. To má samozrejme vplyv na kvalitu nahrávaných videí, ale aj fotografovanie. Práve z tohto dôvodu nároční používatelia siahajú po alternatívach, ktoré im zabezpečia väčšiu slobodu pri fotografovaní, alebo nahrávaní videa. Ak hľadáte prepracovaný nástroj na nahrávanie videa na profesionálnej úrovni, tak rozhodne vyskúšajte aplikáciu Blackmagic Camera, ktorá je konečne dostupná aj pre Android.

Blackmagic Camera je už pomerne dlho dostupná pre iPhony, pričom teraz si to konečne namierila aj do telefónov s Androidom, hoci iba do niektorých z nich. Aplikácia je výbornou bezplatnou alternatívou napríklad k FiLMiC Pro. Prvýkrát bola vydaná v septembri minulého roka pre iOS, pričom teraz sa konečne dostáva do podporovaných telefónov, medzi ktorými nechýbajú telefóny Samsung Galaxy, alebo vybrané modely Google Pixel.

Aplikácia ponúka bohaté možnosti snímania vo vysokom rozlíšení a kompatibilitu s nástrojmi na úpravu videí. Blackmagic Camera má charakteristické používateľské rozhranie, ktoré sa nachádza aj na drahých kamerách Blackmagic Design, ale aj v iPhonoch.

Blackmagic Camera používateľské rozhranieZdroj: TOUCHIT
Používateľské rozhranie Blackmagic Camera

Aplikácia s obmedzenou dostupnosťou

Hoci Blackmagic Camera ponúka prepracované nástroje a možnosť nahrávať videá v rozlíšení až 8K, tak jej dostupnosť je obmedzená iba na smartfóny s Androidom od verzie 13, avšak horšie na tom je, že je ju možné používať iba na telefónoch Samsung Galaxy S23, S24 a Google Pixel 7 a 8. To je zatiaľ všetko. Aj keď spoločnosť neinformovala, či sa aplikácia v budúcnosti dostane aj na ďalšie zariadenia, tak je možné, že jej kompatibilita sa časom rozšíri aj na ďalšie novšie i staršie vlajkové lode minimálne od Samsungu alebo Googlu.

Naopak je potrebné vývojárov aplikácie pochváliť, že aplikáciu sprístupnili pre systémy Android a iOS celkom zadarmo, čo nie je vôbec pri tomto type zvykom. Hlavne ak zoberieme v úvahu jej pokročilé možnosti na tvorbu videí na profesionálnej úrovni. 

Používateľské rozhranie Blackmagic CameraZdroj: TOUCHIT
Používateľské rozhranie Blackmagic Camera

V aplikácii nájdete všetky dôležité funkcie. Okrem toho nechýba histogram a ukazovateľ úrovne hlasitosti a zostávajúce úložisko na nahrávky. Na displeji svojho telefónu môžete sledovať aj informácie o zaostrení a osvetlení. Nastavenia môžete samozrejme rýchlo zmeniť aj kliknutím na jednotlivé položky na displeji. Skvelým bonusom k aplikácii Blackmagic Camera je cloudové úložisko. To umožní jednoduchý prístup k videám v podstate odkiaľkoľvek. Má síce kapacitu zatiaľ iba 2 GB, ale to je lepšie ako nič. Predpokladáme, že v budúcnosti pribudnú aj platené úrovne.

Ak ste majiteľom jedného z podporovaných Android smartfónov, alebo používate iPhone, tak aplikáciu Blackmagic Camera určite vyskúšajte. Nižšie prikladáme linky na ich stiahnutie priamo z Obchodu Play a App Store.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.