Zatiaľ najlepšie hrajúci reproduktor vo vreckovom rozmere. JBL pokračuje v zabehnutej tradícii a novinku povýšil o vylepšenia, ktoré poznáte doma aj na cestách.

Neprehliadnuteľným znakom je integrovaná karabína, ktorá sa používa ešte lepšie. Tvorí rám reproduktora a je prepracovaná tak, aby ste si ju mohli ľahšie pripnúť na batoh, pútko od nohavíc alebo len tak položiť na stôl.

Má silný basový prejav, dalo by sa povedať až nevídaný. Využíva technológiu zvuku JBL Original Pro Sound. Výrobca ju používa vo viacerých svojich reproduktoroch. Získate tým na jednej strane bohaté basy, na strane druhej aj vyvážený zvuk. Nejde o nejaké umelé vyhrotenie nízkych tónov. Ako celok je pevný a stabilný, čím sa vyhnete nežiaducim rezonanciám. Jeho výkon je 5 W a používa 40 mm širokospektrálny menič s basovým žiaričom. Najlepší zvuk z neho dostanete položením na stôl. Vtedy sa basy najlepšie rozplynú a šíria do priestoru.

Na ovládanie sa dajú použiť tlačidlá na prednej strane alebo na boku. Celkovo je ale spracované tak, aby ste mali jednoduché párovanie alebo nastavenie hlasitosti.

Na spojenie využíva Bluetooth 5.1 a párovanie je bez najmenších problémov. Reproduktor stačí iba zapnúť a nájdete ho smartfónom alebo iným zariadením. Na jedno nabitie vydrží do 10 hodín prehrávania a nabijete ho za 3 hodiny. Na nabíjanie využíva nenápadne umiestnený konektor USB-C v spodnej časti.

Pevná konštrukcia ochráni Clip 4 pri pádoch a certifikácia IP67 ho ochráni pri ponorení do vody až do jedného metra a po dobu pol hodiny. Výrobca vylepšil jeho ochranu a konektor už netreba nijako zakrývať.

Cena: 59 €

Zapožičal: www.jbl.sk

JBL 4 Clip

JBL 4 Clip, Zdroj: JBL

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.