Do toho nepočítame chyby, o ktorých výrobca vedel, no v čase vydania neboli opravené.

Toto je celkom bežný stav a vývojový cyklus by nikdy nebol u konca, ak by sa čakalo na opravu všetkých chýb. Sám Microsoft uvádza zoznam problémov a riešení, ktoré k danému dňu alebo opravnému balíčku eviduje. Niektoré chyby sa dokonca ani netýkajú samotného systému priamo.

Prvá zo závažnejších či viac viditeľných a nepríjemných chýb, ako ju uvádza server ghacks.net, je chyba prejavujúca sa v aplikáciách Microsoft Office. To ale za predpokladu, že používate antivírus Avast alebo AVG. S chybou, ktorú vidíte na obrázku sa stretnete, ak niektorá aplikácia pokúsi spustiť program z kancelárskeho balíka Office. Oprava je jednoduchá, ak sa vám toto stáva, máte možnosť ju odstrániť priamo cez Register operačného systému.

  • Otvorte regedit.exe cez príkaz Spustiť (Win + R).
  • Nájdite vetvu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution
  • Odstráňte v nej nájdete kľúče

Problém s tlačou je ďalšia vec, pri ktorej sa môžete stretnúť s prechodom na najnovší Windows 10 v2004. Po inštalácii je možné, že niekomu prestane fungovať tlač z operačného systému. Zatiaľ neznámym problémom je zasiahnutá služba Print Spooler.

Podľa Microsoftu sa chyba môže týkať aj ovládačov, ktoré sú softvérové, napríklad virtuálnych PDF tlačiarní.

V našom prípade sme sa zaobišli bez problémov. Microsoft o tomto probléme vie a poskytne naň záplatu. Vzhľadom na jeho aktuálnu politiku vydávania opráv to bude najskôr v najbližší aktualizačný utorok.

Ďalšia chyba znepríjemňujúca prácu sa prejavuje pri zmene klasického a tabletového režimu. Používatelia sa stretávajú so zablokovaním tohto rozhrania aj keď svoj počítač opäť pripoja do modulu s klávesnicou.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Windows 7 2020: Pekný dizajn, na návrat systému však nečakajte

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.