Najpredávanejším telefónom v O2 sa opäť stal Huawei P20 Lite. 

V rebríčku najpredávanejších zariadení za mesiac január 2019 sa neudiali takmer žiadne zmeny. Dokonca prvých 5 priečok je rovnakých, ako sme mohli vidieť v decembri 2018. Svoju nadvládu si opäť pevne drží Huawei P20 Lite, ktorý bol iba jeden krát v priebehu roka zosadený na druhé miesto.

Na svoje úspešné ťaženie nadväzujú aj ďalšie zariadenia. Z TOP 10 sa do decembrového výberu nedostali dve zariadenia – motorola moto e5 a Huawei Y5 2018. Tie boli nahradené odľahčenou verziou Huawei Mate 20 s označením Lite a do rebríčka sa dostal aj ďalší smartfón so spolupráce Huawei / Honor, model Honor 7A.

Dlhší čas môžeme sledovať „nadvládu“ smartfónov Honor a Huawei. Tentokrát v TOP 10 obsadili až 7 priečok a jasne dominujú predajom. Medzi najpredávanejšími zariadeniami má svojich zástupcov aj Samsung (2×) a Motorola (1×).

Medzi tabletmi sa udiala malá zmena. V TOP 5 najpredávanejších zariadení môžeme oproti decembru vidieť ďalšieho výrobcu. Samsung tak dopĺňa tradičných výrobcov tabletov – Huawei a Lenovo, rovno dvoma modelmi tabletov. Tieto modely sa umiestnili na 4. a 5. mieste. Víťaz za mesiac január, sa dostal na prvú priečku z tretieho miesta, z ktorého zosadil konkurenta v podobe modelu Huawei MediaPad T3 8.0.

Smartfóny:
Huawei P20 Lite
Samsung Galaxy A7
Honor 8X
Huawei Y6 Prime
Samsung Galaxy J4 Plus
Honor 9 Lite
Motorola One
Honor 10
Huawei Mate 20 Lite
Honor 7A

 

Tablety:
Huawei MediaPad T5 10
Lenovo Tab 4
Huawei T3 8
Samsung Galaxy Tab E 9.6
Samsung Galaxy Tab A 10.5

Zdroj: O2

Prečítajte si aj:

Najpredávanejšie telefóny a tablety v O2 za mesiac december 2018

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.