Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V  slovenských e-shopoch už naplno beží vianočná sezóna, ktorá je pre obchodníkov tou najsilnejšou.

Zrejme nikoho neprekvapí, že svoj vrchol dosahuje práve v týchto dňoch. Ak ste svoj vianočný nákup ešte nezrealizovali, neváhajte, nakoľko tlak na prepravcov je v tomto období  enormný. Darčeky, ktoré nakúpite po 17. decembri, si nechajte poslať na výdajné miesto a vyzdvihnite si ich osobne.

Bratislava 13. decembra  – Vianočný nákupný ošiaľ práve v tomto týždni vrcholí. Výrazne ho pociťujú nielen predajcovia v kamenných predajniach, ale aj online obchodníci. Nákupný radca Heureka upozorňuje na riziká, ktorým čelíte, ak darčeky  v e-shopoch nakupujete príliš neskoro.  Po 17. decembri sa vám môže stať, že darčeky nestihnú byť doručené včas. Situáciu spôsobuje už spomínaný tlak na prepravcov, preto sa stáva, že aj snaha o navýšenie prepravných kapacít napokon nestačí.

Situáciu potvrdil aj manažér zákazníckeho servisu Heureky Jan Kriegel: „ E-shopy sa na vianočnú sezónu pripravujú svedomito, pretože počet objednávok každým rokom rastie. I tak je ideálne vianočné darčeky nakúpiť do 17. decembra, pretože v tomto čase  sú kuriéri schopní objednávky doručiť ešte pred sviatkami. Ak nakúpite po tomto dátume, odporúčame využiť výdajné miesta a vyhnúť sa riziku, ktoré pramení z preťaženosti prepravcov.“  Výdajné miesta sa nachádzajú po celom Slovensku a určite si nájdete také, ktoré sa nachádza vo vašej blízkosti. Osobným odberom sa vyhnete nielen zbytočnému stresu, ale aj prípadnému sklamaniu z omeškania zásielok.

Preto neváhajte a nákupy darčekov pre svojich blízkych ďalej neodkladajte. Nezabudnite, že 17. december je už za dverami.