Druhý aprílový víkend sa v Bratislave konal SwissRe Hackathon na tému „Môj osobný risk poradca,“ na ktorom sme ako TOUCHIT nechýbali.

Hlavnú cenu 10 000 € si odniesol tím Guidana, ktorý prišiel s nápadom vytvoriť aplikáciu, ktorá ponúkne ľuďom vhodné poistné produkty podľa toho, do akej destinácie sa chystajú vycestovať a zároveň ich bude informovať o prípadných rizikách, ktoré sa danej lokality týkajú v reálnom čase.

SwissRe Hackathon sa konal v priestoroch Campusu 0100 v Mlynskej doline a zúčastnili sa ho developeri, analytici a dizajnéri zo Slovenska, Čiech, Rakúska, Nemecka, či Ukrajiny.

„Hackathon predčil naše očakávania. Zaznamenali sme rekordnú účasť a celé tri dni sa niesli v znamení energie, odhodlania a nadšenia všetkých, ktorí sa eventu zúčastnili. Do finále sa dostalo 15 veľmi inovatívnych a zaujímavých riešení a s účastníkmi zostaneme v kontakte, aby sme pokračovali v našom dialógu a prípadnej spolupráci,“  uviedol šéf slovenskej SwissRe Nima Motazed.

SwissRe má v Bratislave najrýchlejšie rastúce Business solution centrum s veľmi silnou IT divíziou. Reportáž o tom, ako to v tejto firme vyzerá a aké benefity svojim zamestancom prináša prinesieme v našej reportáži.

Značky: