Apple platí takúto vysokú čiastku každý mesiac spoločnosti Amazon za prenájom serverov na prevádzku iCloudu.

Napriek tomu, že Apple a Amazon, sú často brané a vnímané používateľmi ako konkurenti, vedia aj spolupracovať. Významné partnerstvo spoločností je zapríčinené požiadavkami Applu na cloudové úložisko. Aktuálne tak platí spoločnosť Apple službe Amazon Web Services viac ako 30 miliónov dolárov mesačne.

Podľa dostupných informácií, Apple v súčasnosti vynakladá až 300 miliónov dolárov ročne na zabezpečenie cloudových služieb. Na základe predstavenia nových služieb ako Apple News+, Apple TV+ či Apple Arcade, je možné očakávať aj navyšovanie týchto platieb, ako aj navyšovanie serverov zo strany spoločnosti Amazon. V porovnaní s minulým rokom, Apple už teraz platí o 10% viac. Nedávno podpísaný kontrakt vo výške 1,5 miliardy dolárov na 5-ročné obdobie je tak len ďalším dôkazom postupného navyšovania poskytovaného balíka služieb.

Dlhodobé spolupráce v otázke cloudových úložísk majú s firmou Amazon podpísaní aj iní giganti. Lyft či Pinterest majú tiež kontrakty s Amazonom dohodnuté rádovo v miliónoch dolárov. Apple je však v tomto meradle stále najvýznamnejším partnerom Amazonu. Aktuálne má totiž viac ako 1,4 miliardy aktívnych zariadení po celom svete, najmä iPhonov. Kvalitné cloudové úložiská pre Apple sú, teda veľmi potrebné pre spokojnosť jej klientov.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Apple pracuje na novej aplikácii na vyhľadávanie. Umožní vyhľadať zariadenia a priateľov

Značky: