V súčasnosti na tento účel slúžia dve samostatné aplikácie.

Nová aplikácia by okrem súčasných funkcií z existujúcich aplikácií mala zahŕňať aj možnosť vyhľadávania siete, ktorá umožní sledovanie Apple zariadení, aj vtedy, keď nie sú pripojené k Wi-Fi či ku mobilnej sieti. Debut by mala zažiť s novým operačným systémom iOS 13.

Apple podľa dostupných informácií pracuje aj na novom hardvérovom produkte podobnom známemu Tile. Ten by mal byť pripojiteľný k akémukoľvek predmetu a tiež by mal byť schopný spárovať sa s používateľským účtom iCloud, pričom sa bude spoliehať na blízkosť iného Apple zariadenia. Keď sa niektorý zo sledovaných predmetov dostane príliš ďaleko od hlavného zariadenia, ktorým môže byť napríklad iPhone, tak používateľ dostane upozornenie.

Samozrejmosťou bude nastavenie miest, ktoré by dovoľovali ponechanie zariadenia bez nutnosti upozornenia používateľa. Takisto budú mať používatelia možnosť uložiť svoje kontakt do zariadenia a pri jeho nájdení dostávať upozornenia. Týmto krokom by spoločnosť Apple mohla vytvoriť širokú sieť používateľov, ktorá by umožnila rýchle nájdenie stratených zariadení.

Spoločnosť si zatiaľ neurčila žiaden konkrétny termín vydania, príjemným prekvapením by však bolo vydanie spolu s novými iPhonmi v septembri.

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

iPhone Z: Využije Apple koncept skladateľného smartfónu?

Značky: