Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Synology Inc. uvádza na trh dve nové zariadenia,  DiskStation DS416 a DS216play, NAS servery optimalizované na spracovávanie každodenných úloh. Pokým je model DS416 vyzbrojený výkonným hardvérovým šifrovaním, model DS216play dokáže transkódovať 4K video v reálnom čase.

“Cieľom Synology je ponúkať užitočné úložné riešenia pre domácnosť aj podniky a to s pridanou hodnotou. DS416 bol vytvorený s cieľom ponúknuť all-in-one NAS serverové riešenie optimalizované na šifrovanie citlivých dát a ponúknuť tak používateľovi dostupné serverové riešenie pre prenos citlivých údajov. DS216play sa vďaka možnostiam 4K transkódovania stáva veľmi užitočným NAS zariadením pre domácich používateľov,” povedal Jonathan Wang, produktový manažér spoločnosti Synology Inc.

DS416 – bohatý na funkcie aj výkon, optimalizovaný pre podnikanie aj domácnosti

f-DS416_front_nowatČoraz viac používateľov v segmente SMB, ale aj z kategórie domácich používateľov vyžaduje efektívny a cenovo dostupný NAS server so šifrovaním dát a DS416 spĺňa tieto požiadavky dokonale. Je vyzbrojený výkonným dvojjadrovým 1,4 GHz procesorom s dedikovaným šifrovacím čipom, 1 GB pamäte RAM a dvomi LAN portami. DS416 dosahuje prenosové rýchlosti až 221,05 MB/s pri čítaní v konfigurácii RAID 5 v prostredí Windows® a 139,51 MB/s pri zápise. Pri využití šifrovania dát sú prenosové rýchlosti do 146,5 MB/s pri čítaní a 65,85 MB/s pri zápise.

Pre ešte pohodlnejšie zálohovanie a prenos údajov ponúka model DS416 až tri USB porty štandardu 3.0, z toho jeden sa nachádza v prednej časti, čím umožňuje rýchly prístup a prenos údajov. Šachty na pevné disky vychádzajú z filozofie Synology o beznástrojovej obsluhe a zároveň je možné pevné disky meniť za chodu. Spolu so sieťovou redundanciou, ďalej redundanciou ventilátora a pevných diskov tak DS416 dosahuje výborné výsledky bezporuchovej prevádzky a celkovej dostupnosti.

DS216play – NAS server ponúkajúci 4K UHD transkódovanie pre domáceho používateľa

f-DS216play_front_nowatDS216play prichádza s možnosťou transkódovania 1080p videa (H.264) a 4K videa (H.265) v reálnom čase, vďaka čomu môžete streamovať video obsah v 4K rozlíšení na digitálnu TV, mediálne prehrávače, mobilné zariadenia či počítače pripojené do siete a to bez nutnosti využívať akýkoľvek prehrávač tretích strán.

Vyzbrojený dvojjadrovým 1,5 GHz procesorom a 1 GB pamäte RAM ponúka DS216play priemernú rýchlosť prenosu dát na úrovni 107 MB/s pri čítaní a 91 MB/s pri zápise pri konfigurácii RAID 1 v prostredí Windows®. Použitá čipová súprava zároveň ponúka ešte lepšiu používateľskú skúsenosť pri prehrávaní médií či prezeraní náhľadov. DS216play bol vytvorený tak efektívne, že spotrebúva iba 15 W pri aktívnom práci pevných diskov a 6,8 W pri hibernácii diskov.

DS416 a DS216play bežia na operačnom systéme DiskStation Manager (DSM) 5.2, ktorý ponúka bohaté množstvo funkcií na zlepšenie produktivity a zjednodušenie každodenného života a to všetko v rámci používateľské rozhrania, ktoré je optimalizované na multitasking. Synology bolo vyznamenaná dvakrát v rade ocenením PC Mag Business Choice Award a získalo najvyššie hodnotenie v každej časti, vrátane dostupnosti, celkovej spokojnosti, hodnote a pravdepodobnosti odporúčania.

Značky: