Dokáže generovať aj heslá a používať biometrické overenie.

Google pred pár hodinami oficiálne predstavil množstvo funkcií pre Android a Google aplikácie. Medzi nimi nechýba ani nový bezpečnostný nástroj pre každého, kto používa správcu hesiel automatického dopĺňania v prehliadači Chrome a v systéme Android. Spoločnosť do Androidu (od verzie 9) pridala kontrolu hesiel, ktorá kontroluje prihlásenie aplikácií proti známym narušeniam. 

Kontrola hesiel je súčasťou správcu „Automatické dopĺňanie Google predinštalovaného v OS Android. Ak ho chcete použiť, musíte najskôr povoliť metódu automatického dopĺňania, čo môžete urobiť tak, že prejdete do nastavení systému, vyhľadáte položku Automatické dopĺňanie a ako preferovanú službu automatického dopĺňania vyberiete Google.

Nástroj Automatické dopĺňanie Google

Zdroj: AndroidPolice

Funkčne nie je žiadny rozdiel medzi kontrolou hesiel v prehliadači Chrome a Androide, hoci povolenie v operačnom systéme umožňuje skontrolovať, či nedošlo k porušeniu hesla konkrétnej aplikácie. Ak sa vaše údaje označia ako narušené, Google na to upozorní a prevedie vás kontrolou hesla a jeho zmenou. 

V každom prípade nástroj nahráva iba zašifrované hodnoty hash častí prihlasovacích údajov a skutočné zistenie, či došlo k porušeniu hesla, sa deje lokálne v telefóneTáto funkcia je aktívna, iba ak používate metódu automatického dopĺňania Google. V minulom roku Google dodatočne predstavil možnosť generovania nových hesiel pri registrácii k službe. 

Funkcie nájdete v nastaveniach systému vyhľadaním „Automatické dopĺňanie Google“.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Správa hesiel jednoduchšie? Google Chrome pripravil praktickú novinku

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.