Ak požadujete jednoduchosť a základné funkcie, toto môže byť správna voľba. Navitel R400 má klasickú plastovú konštrukciu, 2,7-palcový displej a 5 ovládacích prvkov. Snímač má rozlíšenie 12 Mpx a nahráva Full HD video s frekvenciou 30 fps. Fotografie je možné vytvárať v plnom 12 Mpx rozlíšení.

Uhol záberu je 120°, čo je dostatočná hodnota. Výsledné videá sú v MOV formáte s kompresiou H.264. 5-minútové Full HD video zaberie približne 280 MB. Výsledný obraz je priemerný, chýbajú mu detaily a v noci je video použiteľné iba pri pohybe auta, teda rozsvietených svetlách. Svoj účel splní, ale je to hranica, pod ktorú neodporúčame klesnúť, nakoľko rozpoznanie EČV je už náročnejšie.

Páči sa nám aj jednoduché ovládanie a menu v českom jazyku. Záznamy sa ukladajú na pamäťovú kartu s max. kapacitou 64 GB a všetky nahrávky si môžete pozrieť aj na displeji kamery. Vo výbave nechýba nahrávanie zvuku, G-Senzor, parkovací režim, automatické nahrávanie a nahrávanie v slučke. V prednej časti, pri objektíve, sa nachádza prisvetľovacia dióda, ktorá je využiteľná v parkovacom režime. Napájanie je cez miniUSB konektor a integrovaná batéria má výdrž 15 až 20 minút.

Cena: 58,90 EUR
Zapožičal: Agem.sk

Verdikt
Navitel R400 je dobre fungujúcim základom pre skutočne nenáročných používateľov za nízku cenu.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 11/2017, ako súčasť testu autokamier, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

 

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE