Povýšte svoje videokonferencie na novú úroveň.

Pracovné prostredie prešlo za ostatné roky zásadnými zmenami, čo sa prejavilo vo fungovaní tímov, pri online prezentáciách a obchodných stretnutiach. Pre čo najväčšiu efektivitu pri týchto aktivitách odporúčame siahnuť po inteligentnom riešení, ktoré ponúkne oveľa viac, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Jedným z nich je aj integrované riešenie pre prezentácie a videokonferencie od spoločnosti Sharp/NEC. Pri dynamicky meniacom sa online prostredí je potrebné siahnuť po kvalitnom riešení pre podporu tímov, školení alebo workshopov, ktoré budú pre ich účastníkov intuitívne, dynamické a predovšetkým zábavné

V jednoduchosti je najväčšia sila, čo dokazuje aj inteligentný displej NEC WD551. Moderná prezentácia sa bude vďaka nemu zobrazovať na 55-palcovej obrazovke, čo je dostatočne veľký rozmer pre menšie zasadacie miestnosti, kancelárie alebo domáce použitie. Novinka práve teraz rozširuje bohatú ponuku interaktívnych displejov značky Sharp/NEC. Pokým v ponuke spoločnosti nájdete aj displeje pre trvalé nasadenie, tak nechýbajú ani cenovo dostupné riešenia. Pokiaľ by sme však mali model NEC WD551 umiestniť v rámci portfólia, tak ho môžeme označiť za „zlatú strednú cestu„. Displej si toto označenie obháji nielen cenou, ale aj rozumne zvolenou výbavou, čo mu ešte viac zlepšuje pomer cena/výkon.

NEC MultiSync® WD551 LCD 55" Windows Collaboration DisplayZdroj: Sharp NEC
NEC MultiSync WD551

Svoje miesto si však nájde aj v stredne veľkých až veľkých firmách dokonca aj vtedy, keď niektoré z funkcií sa budú využívať iba občas. Je však potrebné zdôrazniť, že toto riešenie disponuje okamžitou pripravenosťou na zahájenie interaktívnej prezentácie alebo videokonferencie pre dvoch až ôsmich účastníkov. Pre čo najširšie použitie, a teda obhájenie tohto tvrdenia, je WD551 certifikovaný pre Microsoft Teams, Office 365, Zoom, Cisco Webex a Google Workspace. To zároveň znamená, že aj v prípade riešenia od Sharp/NEC môžete stále používať vami preferovanú platformu.

Moderné riešenie si vyžaduje aj moderné technológie, ktoré WD551 ponúka. Základ tvorí 55-palcový 4K IPS dotykový displej s priamym LED podsvietením a širokými pozorovacími uhlami až 178°, zabudovaná HD kamera s rozlíšením 3840 pixelov pri 30 fps, mikrofóny s dosahom až 6 metrov a záberom 180-stupňov, ako aj výkonné reproduktory so subwooferom s celkovým výkonom 39 W. Technické možnosti a parametre WD551 si môžete pozrieť aj v krátkom videu na tomto odkaze.

NEC MultiSync® WD551 LCD 55" Windows Collaboration DisplayZdroj: Sharp NEC
NEC MultiSync WD551

Univerzálnosť WD551 je zdôraznená aj výbavou portov. Vo výbave sa nachádzajú dva univerzálne a multifunkčné USB-C porty, pomocou ktorých je možné obsah prenášať obojstranne. USB-C podporuje štandard power delivery a to až 65 W, čo znamená, že notebook sa po pripojení k WD551 začne nabíjať. Zároveň však získate obrovský dotykový displej s kvalitným zvukom a výkonnou webkamerou. Ihneď po pripojení tak môžete zahájiť jednoduché a jednotné riešenie na okamžité začatie schôdze pomocou akéhokoľvek zariadenia a automatickej synchronizácii pripojených zariadení.

Hoci sa vo výbave WD551 nachádza aj HDMI port, tak po pripojení notebooku k tomuto konektoru budete môcť síce prenášať obraz a zvuk, ale veľkoplošný displej sa zmení iba na externý monitor, čím prídete o veľké množstvo jeho funkcií, ako napríklad podporu dvoch aktívnych pier Windows Ink.

Keďže riešenia pre konferenčné priestory majú spĺňať niekoľko základných kritérií, nemalo by chýbať jednoduché ovládanie, k čomu sú prispôsobené aj základné a jednoducho prístupné ovládacie tlačidlá na prepínanie vstupov, ovládanie hlasitosti a mikrofónu, ako aj skratka na rýchle vyvolanie ponuky Štart v systéme Windows. Všetky tieto možnosti sú samozrejme dostupné aj z diaľkového ovládača, ktorý je súčasťou dodávky.

NEC MultiSync® WD551 LCD 55" Windows Collaboration DisplayZdroj: Sharp NEC
Jednoduché ovládanie je vo forme obslužných tlačidiel, ktoré sú dokonale prístupné na prednej strane, v strede spodnej časti panela

Praktickou je aj funkcia Pen On Paper, ktorá predstavuje možnosť pohodlného písania priamo na displej s antireflexným povrchom a vrstvou zabraňujúcou zachytávanie odtlačkov prstov. Okrem toho nechýba ani zvýšená odolnosť voči poškriabaniu. Používateľský zážitok umocňuje aj vysoká miera presnosti a citlivosti displeja. 

Nemenej zaujímavú výbavu predstavujú aj senzory, ktoré kontrolujú prostredie. Zbierajú údaje napríklad o prítomnosti ľudí v miestnosti, osvetlení, teplote, vlhkosti a kvalite ovzdušia. Na základe získaných údajov je možné automaticky pripraviť ideálne prostredie pre stretnutia, aby sa všetci zúčastnení cítili príjemne.

NEC MultiSync® WD551 LCD 55" Windows Collaboration DisplayZdroj: Sharp NEC
NEC MultiSync WD551

Hoci rozmer WD551 nepatrí k najväčším, tak jeho prenášanie si viete ešte viac uľahčiť. Aj preto je k dispozícii voliteľné príslušenstvo v podobe rozšíriteľného stojanu s kolieskami, pomocou ktorého tento displej jednoducho premiestnite na požadované miesto. Pokiaľ teda začnete využívať toto kompletné riešenie, tak WOW efekt je zaručený. Súčasťou balenia WD551 je napájací kábel, 1,8 metrov dlhý USB-C kábel, 2× aktívne dotykové pero s nabíjačkou, 2× AAA batérie, diaľkové ovládanie, svorky a manuál.

Z pohľadu náročného používateľa má však tento interaktívny displej aj niekoľko malých nedostatkov, s ktorými je potrebné pred kúpou počítať. Doteraz sme sa venovali iba káblovému pripojeniu, pretože bezdrôtové nie je súčasťou základnej výbavy displeja. Je ho však možné dokúpiť. Ďalšou nevýhodou môže byť aj chýbajúca podpora režimu obraz v obraze. 

NEC MultiSync® WD551 LCD 55" Windows Collaboration DisplayZdroj: Sharp NEC
NEC MultiSync WD551

Zhrnutie

Interaktívny displej NEC WD551 je integrované riešenie na prezentácie a videokonferencie s vysokou kvalitou obrazu a zvuku, radom inteligentných funkcií a dotykovým ovládaním, ktoré vyniká jednoduchým používaním, podporou viacerých komunikačných platforiem a ešte dostupnejšou cenou.

Cena a dostupnosť

  • Cena: 100 000 Kč bez DPH (prepočet 4190 eur bez DPH)
  • Akciová ponuka do 31. 3. 2023 70 000 Kč bez DPH (prepočet 2933 eur bez DPH)

Všetky informácie o akcii získate u distribútorov pre slovenský trh AP Media SK, AT Computer SK a eDsystem SK.

NEC MultiSync® WD551 LCD 55" Windows Collaboration DisplayZdroj: Sharp NEC
WOW efekt v podaní NEC MultiSync WD551 so stojanom a voliteľnou poličkou pre notebook

Jednoduchá inštalácia vo firme:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.