Problém, ktorý sa len tak nepodarí odhaliť.

No tentoraz nebude na príčine operátor ale priamo Google. Prijímanie alebo odosielanie SMS nefungovalo. Používatelia zisťovali v čom môže byť problém, informácie sa objavili aj na fóre smartfónov OnePlus. Celý problém sa volá Služby operátora. Je to inštalačný balík, ktorí ste si možno všimli. Ak sa zaujímate o to, aké aktualizácie sú v Obchode Play dostupné, z času na čas sa tam objaví.

Problém sa však netýkal len značky OnePlus. Problémy s SMS mali aj smartfóny od SamsunguLG. Ak by ste použili SIM kartu v inom smartfóne, problém so správami by ste pravdepodobne nemali.

To ale za predpokladu, že by ste nemali nainštalovanú verziu 50 balíčka Služby operátora. Otázkou by zostávalo, akou formou vplýva obsah knižníc na ostatné smartfóny. Pomáha odinštalovať aktualizáciu. K tej sa dostanete cez Nastavenia – Aplikácie – Služby operátora. Vrátenie sa k staršej verzii by mohlo pomôcť.

Podľa správy zo servera 9to5Google RCS správy neboli postihnuté. Toto je akási obdoba iMessage pre zariadenia Apple. Ak váš telefón a príjemcov podporuje RCS správy, možno by ste na chybu prijímania a posielania správ neprišli dlhšiu dobu.

Posielajú sa cez dátový spoj a fungujú odlišne ako SMS. Nemusíte sa ale obávať, ak druhá strana nemá smartfón s podporou RCS, pošle sa ako klasická SMS. Toto prebieha automaticky, funkčnosťou opäť pripomínajúce správy posielané medzi zariadeniami Applu.

sluzby operatora google

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Telekom odštartoval prevádzku RCS. SMS aj hlasové hovory dostali nové funkcie

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.