Používanie VPN nie je celkom v súlade s podmienkami použitia.

To práve kvôli nastaveniu regionálnych oprávnení. Ako však získať regionálny obsah pre vašu krajinu, ak ste momentálne v krajine, ktorá má iný ponuku filmov? Spravíte to cez VPN a toto je akási sivá zóna, pretože vy ako príslušník jednej krajiny máte nárok na daný obsah, no geolokačná služba vaše pripojenie identifikuje inak.

Do toho vstupujú ďalšie faktory, no v zásade by ste mohli fungovať na podobnom princípe ako pri Google Play. Takisto tu máte účet registrovaný na vás ako osobu a nezáleží na tom, kde sa nachádzate. Celkovo sa ale pripojenie cez VPN Netflixu nepáči a blokovalo používateľov, ktorí sa pripájali takto.

Problém nastal aj vtedy, keď používatelia neboli pripojení vedome cez VPN, no interný systém Netflixu ich takto identifikoval. Problém môže byť vtedy, ak ste vo vnútri nejakej siete a až koncový bod, napríklad router má vo vnútri nastavenie VPN, prípadne má definované nejaké proxy pripojenie. Firma ponúka nápady a riešenia, ako z tejto situácie von. V prípade problémov ich treba určite kontaktovať.

Použiť VPN je jedným zo spôsobov, ako si ale môžete pozrieť iné filmy. Napríklad Back to the Future si u nás pozriete, no ostatné časti už nie. Pripojením sa ale na niektorý VPN server v USA získate aj ďalšie časti, hoci iba v originálnom znení a bez slovenských alebo českých titulkov.

Zdroj: Netflix Twitter

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.