Streamovací gigant sa chce sústrediť na hranie cez tento typ zariadení.

Správa o tom, že Netflix berie herný segment vážne, je známa už niekoľko mesiacov. Magazín The Verge teraz prichádza s ďalšími informáciami o tom, ako to bude prebiehať. Výsledkom je najmä fakt, že hry na TV a na mobile budú pravdepodobne oddelené. Ak sa niečo bude dať hrať cez televízor, nemusí to znamenať zároveň hranie cez smartfón. Tým, že ide o dve odlišné zariadenia, kreatívna časť sa tomu musí prispôsobiť. O správe informovala Leanne Loombe, ktorá má na starosti segment externých hier na Netflixe.

Budúcnosť je v cloude a po dvoch rokoch vynaloženého úsilia sprístupnených hier na smartfónoch pod hlavičkou Netflixu, sa bude firma zameriavať na TV segment, ale aj počítače. Prostredie na hranie vo webovom prehliadači už testuje, a tak by používatelia dostali viac na výber. Aktuálne si môžete na TV a počítači zahrať napríklad Oxenfree. Nie je to akčná hra a pripomína skôr filmový dej korigovaný hráčom. Aj preto je ideálna na prvé testy a sprístupnenie pre nové typy doteraz ignorovaných zariadení.

hades v mobilnej verziiZdroj: Supergiant Games

Výber hier hrateľných len na TV alebo v počítači bude firma uvoľňovať postupne a takéto hranie nebude dostupné vo všetkých regiónoch zároveň. Aj keď je tu istá podobnosť so zaniknutou službou Google Stadia, zatiaľ nie sú k dispozícii informácie o tom, či Netflix hranie bude náhradou. To celkom určite nie, no mobilný segment sa bude môcť výrazne rozšíriť o nové možnosti hrania. Predsa len sú na smartfónoch inak poňaté hry ako tituly cez herné streamovacie služby.

Firma by mala ponúkať len tie hry, ktoré si bude môcť používateľ naozaj zahrať. Ak nemáte Netflix na TV, hru vám ponúkať nebude. Jednoduchosť spustenia hry a celkový zážitok budú mať nemalý podiel na tom, či sa firme podarí zaujať. Už teraz môžete hrať množstvo hier, ak si platíte Netflix. Využili ste túto možnosť?

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.