Využívanie funkcie živého vysielania by vytvorila hybrid medzi on-demand TV a tradičnou televíziou.

Bežne totiž pozeráte tzv. skriptovaný obsah či ide o formu video požičovne. Takto funguje nielen Netflix ale aj iné streamovacie služby. HBO napríklad ponúkalo svoje vysielanie filmov a seriálov podľa časového harmonogramu, ako v TV. Zároveň ste si mohli platiť za obsah, ktorý by ste pozerali v mobile alebo na TV vo forme streamingu vami vybraných relácií. Server Deadline hovorí o tom, že Netflix sa so živým vysielaním pohráva a plánuje zaviesť možnosť istej interakcie.

Teda vo výsledku nepôjde len o klasický princíp TV, ale poskytne divákom možnosť zasahovať do vysielaného obsahu. Išlo by tak o možnosť ovplyvňovať seriály alebo živé show, napríklad stand-up špeciály. To by sa uplatnilo v pripravovanom tanečnom seriály Dance 100. Rovnako tak by sa na tomto princípe mohol postaviť festival Netflix is a Joke s vystúpeniami zhruba 300 stand-up komikov.

Nebol by to prvý experiment s neskriptovaným obsahom, kde by Netflix nechal do diania zasahovať divákov. V rámci bezpečnosti pre rôzne prípady by bolo oneskorenie niekoľko sekúnd. To dáva čas Netflixu reagovať na nepredvídané udalosti alebo technické problémy. Zatiaľ je to však v rovine plánov, tento rok nás ešte nečaká roztrhnuté vrece s týmto typom obsahu.

Zdroj: Netflix
The Circle

Zdroj: Deadline

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.