Zdá sa, že Netflix chce mútiť vodu v novom teritóriu.

Streamovací gigant Netflix začal pred rokom, teda v novembri 2021, ponúkať okrem filmov a seriálov aj hry. Tie sú užívateľom dostupné v rámci predplatného bez reklám či mikrotransakcií, ale ide len o jednoduchšie mobilné hry. To by sa však malo časom zmeniť.

Ako si totiž všimol portál MobileGamer.biz, spoločnosť zverejnila pracovné ponuky na viacero pozícií, vrátate riadiacej v novom hernom štúdiu Netflixu v Los Angeles. Jej podstatou má byť vedenie prác na vývoji úplne novej AAA hry pre počítače. Medzi kvalifikačnými predpokladmi sa spomínajú skúsenosti so strieľačkami z pohľadu prvej a tretej osoby, priebežne vyvíjanými hrami na po vzore Fortnite či PUBG, ako aj praktické znalosti Unreal Engine.

Ideálny kandidát by mal tiež rozumieť princípom kooperatívneho aj kompetitívneho multiplayeru a vedieť vytvoriť herný svet zodpovedajúci Netflixu. Spoločnosť evidentne hľadá skúseného profesionála, pretože požaduje najmenej desať rokov skúseností s herným vývojom, vrátane skúseností na pozícii kreatívneho riaditeľa, herného riaditeľa, alebo porovnateľnej vedúcej pozície v oblasti vývoja.

Budúcu AAA hru od Netflixu zrejme nebudú kaziť nákupy v aplikáciách, reklamy ani nič podobné, keďže v popise pracovnej pozície sa konkrétne uvádza, že šéfa vývoja hry nebude brzdiť monetizácia titulu.

Okrem šéfa vývoja hľadá Netflix aj technického riaditeľa, umeleckého riaditeľa či analytika zameraného na živé herné služby.

Mimo losangelského herného štúdia, ktoré vedie Chacko Sonny, bývalý výkonný producent série Overwatch v spoločnosti Blizzard, má Netflix v príprave aj ďalšie, konkrétne vo fínskych Helsinkách. Zdá sa teda, že to s vývojom vlastných hier myslí naozaj vážne.

Zdroj: MobileGamer.biz

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.