Hranie na televízore bude pridaná hodnota a ďalší spôsob, ako si udržať existujúcich členov Netflixu.

Správy o rozšírení hrania na zariadeniach mimo smartfónov boli dostupné už skôr. Netflix teraz sprístupnil ďalšie informácie o novom spôsobe hrania a tým je využitie nielen televízorov, ale aj počítačov. Fanúšikovia streamovacej služby sa budú môcť v budúcnosti zahrať aj vo svojich internetových prehliadačoch.

Zatiaľ ide o menšie beta testovanie, pričom novinku si budú môcť vyskúšať niektorí používatelia v Kanade a Veľkej Británii. Pôjde o vybranú vzorku používateľov, ktorí využívajú Netflix aj na hranie. Táto skupina si bude môcť vyskúšať hry na počítačoch aj prostredníctvom domovskej stránky tejto služby. Hovorí sa o dostupnosti na podporovaných prehliadačoch, no zatiaľ nie sú špecifikované požiadavky, čo presne podporovaný prehliadač znamená. Je tu ale predpoklad, že používatelia nebudú v praxi nijako obmedzení a s takmer istotou sa dá prehlásiť, že pôjde o všetky prehliadače založené na jadre Chromium (Edge, Chrome, Vivaldi, Brave).

V úvode budú prístupné 2 hry a to Oxenfree od Night School Studio a Molehew Mining Adventure. Hranie na televízore bude umožnené prostredníctvom smartfónu, ktorý sa premení na herný ovládač. Používatelia počítačov budú môcť použiť klávesnicu a myš.

Cieľom beta verzie je otestovať streamovanie hier na nových zariadeniach a aj to ako budú fungovať na ďalších zariadeniach od prvých partnerov, ktorí sa do tohto procesu zapoja. Ide napríklad o Amazon Fire TV Streaming Media Players, Chromecast s Google TV, LG TV, Nvidia Shield TV, zariadenia a televízory s Roku, Samsung Smart TV a Walmart ONN.

Zdroj: Netflix

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.