Toto nie je riešenie na kontrolu zdieľania prihlasovacích údajov.

Netflix sa vydal iným smerom a vlastne len vylepšil funkciu, ktorú ste videli doteraz. Prichádza rozšírenie pôvodnej funkcie so zobrazenými prihláseniami k účtu. Tu je vidieť aj o aký profil išlo. Zmizla ale možnosť pozrieť si, ktoré zariadenia majú off-line stiahnuté filmy. Na zmenu v označovaní upozornil web ghacks.net.

Po novom nájde na tejto adrese www.netflix.com/manageaccountaccess alebo cez nastavenia profilu a položku Manage Access and Devices výpis prehliadačov, smartfónov či napríklad herných konzol alebo TV, na ktorých sa služba používala a aký profil pri tom použila. Stále ide o jedno meno a heslo, no bude vidno, aký profil v rámci rodinných účtov alebo účtov s viacerými profilmi bol vtedy aktívny.

Sú tu ďalšie podrobnosti ako čas posledného pozerania a lokalita vrátane IP adresy. Podľa našich výpisov to vyzerá len na veľmi vlažný odhad, nakoľko pozeranie v Bratislave nám zobrazovalo ako „neďaleko Bratislavy“. Zaznamenali sme aj iné lokality. Treba to brať len ako informáciu navyše, nie ako zaručenú informáciu o IP adresách. Nevyľakajte sa pri zobrazení lokality, v ktorej ste nikdy neboli. Naopak, zbystriť pozornosť treba, keď sa zobrazí veľmi nepravdepodobná lokalita, napríklad opačný koniec republiky alebo iná krajina.

Tlačidlom Sign Out máte možnosť danú reláciu odhlásiť. Tým, že vidíte posledný použitý profil, zamedzíte odhláseniu iných používateľských profilov. Novinka prináša zlepšenú kontrolu nad tým, kto všetko má vaše účty k službe. Napríklad pri návšteve ste sa mohli prihlásiť na inom zariadení a svoj prístup ste zabudli odhlásiť. Nie je to priama kontrola a reštrikcia zo strany Netflixu na obmedzovanie podvádzania s účtami. Je to viac kontrola pre vás.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Značky: