Je to trochu iný ovládač a zatiaľ sa o ňom veľa nevie.

Firma Netflix v týchto dňoch predstavila aplikáciu pre operačný systém iOS, ktorá premení telefón či tablet na virtuálny herný ovládač. Jej názov je Netfix Game Controller a ako informuje portál TheVerge.com, je podľa všetkého určená na hranie sa na televízore, pričom mobilné zariadenia poslúži na ovládanie hry.

Aplikácie je už k dispozícii na stiahnutie, avšak zatiaľ nie je funkčná a aj o jej budúcom využití sa toho vie len veľmi málo. Nie je jasné, aké konkrétne hry bude podporovať, ani ako bude prebiehať párovanie. Rovnako sa nevie, či a kedy bude aplikácia pre Android. V popise aplikácie je len stručne uvedené, že, funkcionalita gamepadu bude čoskoro pridaná do Netfixu.

V každom prípade, predstavenie takejto aplikácie nie je v súvislosti s Netflixom nijakým prekvapením. Už roky sa snaží paberkovať aj v hernej oblasti, hoci zatiaľ ide zväčša len o jednoduché mobilné hry. Výhodou však je, že sú zahrnuté v predplatnom Netflixu a neobsahujú reklamy ani mikrotransakcie.

Týchto hier je v súčasnosti v Netflixe niekoľko desiatok a pripravujú sa ďalšie, napríklad Storytellers, Paper Trail a séria Monument Valley. Pripravuje sa aj hra Assassin’s Creed a port mobilného titulu LEGO: Legacy Heroes Unboxed.

Engadget.com oslovil spoločnosť Netflix, aby sa opýtal na kompatibilitu a možnosť vydania aplikácie pre Android. Hovorca spoločnosti uviedol, že v súčasnosti sa k tomu nebude vyjadrovať.

Zdroj: TheVerge.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.