Po pilotnom testovaní odstránenia predplatného Basic sa Netflix rozhodol zrušiť toto predplatné v ďalších krajinách.

Streamovacia platforma Netflix v poslednej dobe prechádza rôznymi zmenami. Pôvodný režim, v ktorom služba fungovala dlhé roky, jej zrejme nevyhovoval, a tak prišiel do platnosti napríklad zákaz zdieľania jedného účtu medzi viacerými domácnosťami. Nedávno sa do celého radu zmien pridalo aj nové predplatné, ktoré získalo označenie Basic s reklamami, no zatiaľ nie je dostupné v rámci Slovenska.

Zrejme má postupne nahradiť už zaužívané predplatné Basic, ktoré je aj teraz najlacnejšou možnosťou, ktorú máme na Slovensku k dispozícii. Po pilotnom testovaní odstránenia tohto predplatného bude postupne odchádzať z ďalších krajín.

Netflix odstraňuje predplatné Basic z ďalších krajín

Prvými štátmi, v ktorých odišiel balík Basic z ponuky, boli USA, Spojené kráľovstvo, Taliansko a Kanada. Práve v týchto štátoch Netflix opäť okresal ponuku na 3 balíky predplatného, pričom noví predplatitelia majú k dispozícii balíky Basic s reklamami, Standard a Premium. Netflixu sa však táto praktika zrejme osvedčila, keďže s odstraňovaním predplatných pokračuje v ďalších regiónoch.

netflixZdroj: Napoleon Schwan / Pixabay

Aktuálne sa na zoznam krajín, kde balík Basic už nebude dostupný, pridáva aj viac štátov z Európy. Už v najbližších dňoch by noví predplatitelia v Nemecku, Španielsku, Japonsku, Mexiku, Austrálii a Brazílii nemali mať pôvodný balík Basic k dispozícii. Netflixu sa pritom osvedčilo práve predplatné s reklamami, ktoré si dnes predpláca približne 30 % nových predplatiteľov.

Súčasní predplatitelia môžu tento balík stále využívať

Predplatitelia Netflixu, ktorí balík Basic bežne využívajú, nebudú musieť prejsť na iný balík predplatného, teda aspoň zatiaľ. Aké kroky však Netflix ďalej podnikne a či ich nakoniec prinúti prejsť na iný balík zo svojej vlastnej ponuky, zatiaľ nevieme.

Je však nutné poznamenať, že známa streamovacia platforma postupne rozširuje zoznam krajín, v ktorých sa už balík Basic nenachádza. Čoskoro by tak na zoznam mohlo prísť aj Slovensko, resp. Česká republika. K významnej zmene by ale malo prísť až po tom, čo sa v našom regióne objaví aj predplatné Basic s reklamami.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.